settings icon
share icon
Kérdés

Lehet-e átok egy keresztényen? Megengedi-e Isten, hogy valaki megátkozzon egy keresztény hívőt?

Válasz


A Bibliában így olvassuk: „Ahogyan elszáll a madár, és elrepül a fecske, úgy az ok nélküli átok sem teljesül” (Péld 26:2b). Ez azt jelenti, hogy az ostoba átkozódásnak semmilyen hatása nincs. Isten nem engedi, hogy a gyermekeit megátkozzák. Isten szuverén Úr, és senkinek sincs hatalma megátkozni valakit, akit Isten megáldott. Isten az egyedüli, aki ítéletet mondhat valaki fölött.

A „varázslásról” mindig negatívan beszél a Biblia. Az 5Mózes 18:10-11 a „varázslást űző”-ket együtt említi azokkal, akik más olyan dolgokat művelnek, ami „utálatos az Úr előtt”, például gyermekáldozatot, boszorkányságot, szellemidézést, jövendőmondást vagy nekromániát (halottaktól tudakozást). A Mikeás 5:12-ben az áll, hogy Isten elpusztítja a varázslókat és az igézőket. A Jelenések könyve 18. részében pedig arról olvasunk, hogy a varázslás is hozzátartozik majd az Antikrisztus és „Babilon, a nagy város” megtévesztő eszközeihez (21-24. vers). Noha a végidőkben olyan mértéket ölt majd a megtévesztés, hogy a választottak közül is sokan elhinnék, ha Isten nem oltalmazná őket (Mt 24:24), az Úr végül elpusztítja majd a Sátánt és az Antikrisztust összes követőjükkel együtt (Jel 19-20).

Keresztény hívőként Jézus Krisztusban újjászületettük, új emberré lettünk (2Kor 5:17), ezért állandóan a Szent Szellem jelenlétében tartózkodunk, aki bennünk és akinek az oltalmát élvezzük (Róm 8:11). Nincs okunk az aggodalomra, ha valaki bármiféle pogány átkot mond ki ránk. A voodoo, a boszorkányság és az átok nem foghat rajtunk, mert azok Sátántól valók, mi pedig tudjuk, hogy „nagyobb az, aki bennetek van [ti. Krisztus], mint az, aki a világban van [ti. Sátán]” (1Jn 4:4) Isten legyőzte az ördögöt, bennünket pedig felszabadított arra, hogy félelem nélkül imádjuk Istent (Jn 8:36). „Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?” (Zsolt 27:1).

EnglishVissza a magyar oldalra

Lehet-e átok egy keresztényen? Megengedi-e Isten, hogy valaki megátkozzon egy keresztény hívőt?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries