settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan rendezhetem a kapcsolatomat Istennel?

Válasz


Ahhoz, hogy „rendezhessük a kapcsolatunkat” Istennel, meg kell értenünk, mi a „rossz” A válasz a bûn. „De mind elfordultak Istentõl, megromlottak mindannyian, nincs, aki jót tenne, nincs egy sem!” (Zsolt. 14:3) Fellázadtunk Isten parancsolatai ellen; mi „Mind a saját fejünk után mentünk, szétszéledtünk és eltévedtünk, mint nyájtól a juhok” (Ézsaiás 53:6). A rossz hír, hogy a bûn büntetése a halál. „Mert minden lélek az enyém: az apák lelke is, meg a fiak lelke is az enyém. Annak a léleknek kell meghalnia, aki vétkezik.” (Ezékiel 18:4). A jó hír, hogy egy szeretõ Isten jött utánunk azért, hogy üdvösséget hozzon. Jézus kihirdette célját „hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet”, (Lukács 19:10) és kifejezte, hogy a célja teljesült amikor meghalt a kereszten „Elvégeztetett!” (János 19:30). Az Istennel való jó kapcsolat a bûnöd beismerésével kezdõdik. Ezután jön a bûnöd alázatos megvallása Isten elõtt (Ézsaiás 57:15), és az elhatározás a bûn elhagyására. „Mert belül, a szívünkben jön létre az a hitbeli meggyõzõdés, amely Isten számára elfogadhatóvá tesz bennünket, és ha a szánkkal megvalljuk, amit hiszünk, akkor üdvözülünk.” (Róma 10:10)

A bûnbánatnak hittel kell párosulnia- különösen a Jézus áldozati halálába és csodálatos feltámadásába vetett hittel, amely feljogosítja Õt, hogy a megváltód legyen. Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta õt a halálból, akkor üdvözülsz (Róma 10:9).

Sok más fejezet is beszél a hit szükségességérõl, mint a János 20:27; ApCsel 16:31; Galata 2:16; 3:11, 26; és az Efézus 2:8. „Rendezni a kapcsolatodat” Istennel arról szól, mi a reakciód arra, amit Isten tett érted. Õ biztosította az áldozatot, hogy elvegye a bûnödet (János 1:29), és ezt az ígéretet ajánlja fel: „De mindenki üdvözül, aki az Örökkévalót hívja segítségül” (Apcsel 2:21).

Gyönyörûen illusztrálja a megbánást és a megbocsátást a tékozló fiúról szóló példázat(Lukács 15:11- 32). A fiatalabb fiú szégyenletes bûnben pazarolta el az apja vagyonát (13. vers). Amikor felismerte rossz cselekedeteit, úgy döntött, hazatér (18. vers). Azt gondolta, nem tekinthetõ már fiúnak (19. vers), de tévedett. Az apa ugyanúgy szerette a visszatérõ lázadót, mint mindig (20. vers). Minden meg volt bocsátva és ünneplés következett (24. vers). Isten jó, így betartja az ígéreteit, beleértve a megbocsátást is. „Közel van a megtört szívûekhez, és megmenti a reményvesztett lelkûeket” (Zsolt. 34:18).

Ha Istennel rendezni akarod a kapcsolatodat, ez itt számodra egy minta imádság. Hadd emlékeztesselek, akár ez, akár más imádság nem fog megmenteni. Csak az ment meg a bûntõl, ha Krisztusban bízol. Ez az imádság csak egy módja annak, hogy kifejezd Istennek a belé vetett hitedet, és megköszönd azt hogy üdvösséget adott neked. „Isten, tudom, hogy vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette az én megérdemelt ítéletemet, így a benne való hit által bûnbocsánatot kaphatok. Mostantól benned bízom az üdvösségemért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet és bûnbocsánatodat-az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan rendezhetem a kapcsolatomat Istennel?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries