settings icon
share icon
Kérdés

A Jelenések 22:18-19-ben szereplő figyelmeztetés az egész Bibliára vonatkozik vagy csak a Jelenések könyvére?

Válasz


A Jelenések 22:18-19 mindenki számára figyelmeztetés, aki a biblia szövegét meghamisítja: „Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben." Ezek a versek a teljes Bibliára vonatkoznak vagy csak a Jelenések könyvére?

Ez a figyelmeztetés kifejezetten azoknak szól, akik elferdítik a Jelenések könyvének üzenetét. Maga Jézus a Jelenések szerzője, és Ő adta a látomást János apostolnak (Jelenések 1:1). Ezért azzal zárja a könyvet, hogy ezzel a próféciák lezáródnak. Ezek az Ő szavai, és figyelmeztet, hogy ne ferdítsük el sem hozzáadás, sem kihagyás, sem hamisítás, sem változtatások, sem szándékos félremagyarázások révén. A figyelmeztetés határozott és végzetes. A Jelenésekben felsorolt csapások érik azokat, akik a könyv látomását megmásítják, és akik ezt teszik, nem részesülnek a mennyei örökéletben.

Habár a Jelenések 22:18-19-ben található figyelmeztetés konkrétan a Jelenések könyvére vonatkozik, ez az alapelv mindenkire érvényes, aki szándékosan megváltoztatja Isten igéjét. Mózes hasonló figyelmeztetést adott az 5Mózes 4:1-2-ben, ahol arra intette az izraelitákat, hogy figyeljenek az Úr parancsolataira és tartsák meg azokat, semmit sem elvévén vagy hozzáadván az igéhez. A Példabeszédek 30:5-6 szintén szintén figyelmeztet mindenkit, aki hozzátesz Isten igéjéhez: feddésben részesül, és hazugnak minősül. Habár a Jelenések 22:18-19-ben található figyelmeztetés konkrétan a Jelenések könyvére vonatkozik, ezt az alapelvet mindenkire alkalmazni kell, aki szándékosan megváltoztatja Isten igéjét. Óvatosan és tisztelettel kell bánnunk a Bibliával, hogy el ne ferdítsük az üzenetét.

EnglishVissza a magyar oldalra

A Jelenések 22:18-19-ben szereplő figyelmeztetés az egész Bibliára vonatkozik vagy csak a Jelenések könyvére?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries