settings icon
share icon
Kérdés

Az a generáció, amely megérte Izrael megújulását, életben lesz-e még Jézus második eljövetelekor?

Válasz


Ez a kérdés a Máté 24:34 alapján merül fel: „Bizony, mondom néktek, hogy nem múlik el ez a nemzedék addig, amíg mindez meg nem történik." Az előző versek (Máté 24:1-33) az utolsó idők Izraelre vonatkozó eseményeit ecsetelik. Ennek eredményeként néhányan úgy vélik, hogy az utolsó idők akkor kezdődnek el, amikor Izrael nemzetként „újjászületik" (amire 1948-ban sor került). Mivel azonban 1948 óta egyre több idő telt el, a „nemzedéket" lefedő időintervallum egyre csak tágult. Most már 70 év telt el, és ez messze meghaladja a nemzedék fogalmát.

A legnagyobb gond ezzel a tanítással az, hogy a Máté 2 nem beszél Izrael reformálásáról, és semmilyen más támpontot nem ad, ahonnan számíthatnánk „ezt" a nemzedéket. Úgy tűnik, a szövegkörnyezet arról beszél, hogy miután elkezdődnek az utolsó idők eseményei, gyorsan le fognak zajlani. „Ez a nemzedék" az a nemzedék, amely „a vajúdás kínjainak kezdete"-kor (8.v.) élni fog. És miután a bajok elkezdődnek, az események gyors egymásutánban fognak bekövetkezni.

Jézus profetikus szavainak a Máté 24-ben kettős beteljesedése lehet. Néhány eseményre már Kr.u. 70-ben sor került, mikor is a rómaiak elpusztították Jeruzsálemet. Más események (pl. a 29-31.v.) még nem következtek be. Jézus szavainak némelyike röviddel azután beteljesedett, ahogy elhangzott (saját generációjának idejében), a többi viszont mindaddig nem valósul meg, míg az utolsó idők nemzedéke színre nem lép.

EnglishVissza a magyar oldalra

Az a generáció, amely megérte Izrael megújulását, életben lesz-e még Jézus második eljövetelekor?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries