settings icon
share icon
Kérdés

Mi az üdvösség imája?

Válasz


Sokan tesznek fel olyan kérdéseket, hogy például létezik-e olyan imádság, amivel biztos, hogy üdvözülhetnek. Fontos megjegyezni, hogy az üdvösséget nem egy imádság elismétlésével vagy bizonyos szavak kimondásával kapjuk. A Biblia sehol sem jegyez fel olyat, hogy valaki imádsággal részesült volna az üdvösségben. Egy ima elmondása nem az üdvözülés bibliai módja.

Az üdvözülés bibliai módja a Jézus Krisztusba vetett hit. A János 3:16 így szól: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Az üdvösséget hit által (Efézus 2:8), Jézus Krisztus személyes megváltónkként való elfogadásával (János 1:12) és bizalmunk belé helyezésével (János 14:6; Cselekedetek 4:12) kapjuk, nem pedig egy imádság elismétlésével.

Az üdvösség bibliai üzenete egyszerű, világos, és lenyűgöző is egyben. Mindnyájan vétkeztünk Isten ellen (Róma 3:23). Jézus Krisztuson kívül senki sem élt teljesen bűntelen életet (Prédikátor 7:20). A bűnünk miatt ítéletet érdemlünk Istentől (Róma 6:23), ez az ítélet pedig a fizikai halál, amit szellemi halál követ. Bűnünk és megérdemelt büntetésünk miatt nem tehetünk magunkban semmit, ami megigazíthatna bennünket Isten szemében. Szeretete viszont arra késztette, hogy Isten emberré legyen Jézus Krisztus személyében. Jézus tökéletes volt, és mindig az igazságot tanította. Ennek ellenére az emberiség elutasította és keresztre feszítette őt. Ezzel a szörnyű halállal Jézus helyettünk halt meg. Magára vette a bűn terhét és ítéletét, és meghalt helyettünk (2 Korinthus 5:21). Utána feltámadt (1 Korinthus 15), ami azt bizonyítja, hogy halála igenis elégséges volt a bűneinkért járó büntetés megfizetésére, és hogy legyőzte a bűnt és a halált. Jézus áldozatának eredményeként Isten ajándékba adja nekünk az üdvösséget. Arra hív bennünket, hogy változtassuk a Jézusról alkotott képünkön (Cselekedetek 17:30) és fogadjuk el fizetségét bűneinkért (1 János 2:2). Az üdvösséget egy ajándék elfogadásával, nem pedig egy imádság elmondásával kapjuk meg.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az üdvösség elfogadásában nem lehet szerepe az imádságnak. Ha megértjük az evangéliumot, elhisszük, hogy igaz, és elfogadjuk Jézus Krisztust üdvözítőnek, akkor helyénvaló dolog, ha a hitünket kifejezzük Isten felé imádságban. Az Istennel való kommunikáció, az imádság hasznos módja lehet annak, hogy ne csupán tényeket fogadjunk el Jézusról, hanem megváltóként is rábízzuk az életünket. Az imádság összekapcsolódhat tehát azzal, hogy bizalmunkat egyedül Jézusba helyezzük.

Ugyanakkor ismét hangsúlyoznunk kell: nagyon fontos, hogy az üdvösségünket ne arra alapozzuk, hogy elmondtunk egy imát. Egy ima elismételése nem tud megváltani! Ha Ön részesülni szeretne abban az üdvösségben, ami Jézuson keresztül érhető el, akkor vesse a hitét Jézus Krisztusba. Bízza rá magát teljesen az ő halálára, mint ami elégséges áldozat az Ön bűneiért. Csak őbenne bízzon megváltójaként. Ez az üdvösséghez vezető bibliai út. Ha elfogadta, hogy Jézus Krisztus legyen a megváltója, akkor mindenképpen mondja ezt el imádságban Istennek. Mondja el, hogy mennyire hálás Jézusért. Dicsérje őt szeretetéért és az áldozatért, amit hozott. Köszönje meg Jézusnak, hogy meghalt a bűneiért, és így gondoskodott üdvösségéről. Ez az üdvösség és az imádság közötti bibliai kapcsolat.

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.
EnglishVissza a magyar oldalra

Mi az üdvösség imája?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries