settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan kell a hitetlenekért imádkoznunk?

Válasz


Legjobban úgy tanulhatjuk meg, hogy miként imádkozzunk a hitetlenekért, hogy megnézzük, hogyan imádkozott Jézus. A János 17 tartalmazza Jézus leghosszabb imáját, amelyet feljegyeztek, és ebből jól kitűnik, hogy miként imádkozott. A harmadik versben ez áll: „Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust”. Azért imádkozott, hogy az emberek megismerjék az Atya Istent. Az eszköz pedig, amely révén megismerhetik Istent, az Krisztus, a Fiú (János 14:6, 3:15-18). Ha ez volt Jézus vágya, akkor tudjuk, hogy jó dolgot kérünk, ha mi is hasonlóan imádkozunk. Az az imádság pedig, amely megegyezik Isten akaratával, az hatékony (1János 5:14, Jakab 5:16).

A 2Péter 3:9 szintén betekintést nyújt abba, hogy hogyan érez Isten a hitetlenekkel szemben: „Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” Isten nem szeretné, ha bárki tőle elszakítva kellene töltse az örökkévalóságot (Róma 6:23). Amikor a hitetlenek megtéréséért imádkozunk, egyetértésben vagyunk Istennel. Ezen kívül azt is kérhetjük, hogy legyen lehetőségünk Jézus kezeivé és lábaivá válnunk, hogy az emberek megismerhessék jóságát (Galata 6:10, Kolossé 4:5, Efezus 5:15-16). Kérhetünk bátorságot, ahogy az apostolok is tették, hogy megragadhassák azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten adott nekik (ApCsel 4:13,29, Efezus 6:19).

Azért is imádkozhatunk, hogy Isten úgy irányítsa a körülményeket, hogy azok megtérésre késztessék a makacs szíveket. A Zsoltárok 119:67-ben ez áll: „Mielőtt nyomorúság ért, tévelyegtem, de most megtartom beszédedet.” Gyakran fájdalmas körülmények vezetnek el Krisztushoz. Amikor szeretteinkért imádkozunk, akik nem ismerik Jézust, hajlamosak vagyunk Isten oltalmát és áldását kérni. Néha azonban fontos az ellenkezőjét kérni, ha arra van szükség ahhoz, hogy a bálványimádás hatalma megtörjön az életükben. A kényelem, anyagiasság, érzékiség és függőség hamis istenek, amelyek megkötözik a hitetleneket. Ha Isten akaratáért imádkozunk, szükséges lehet azt kérni, hogy vonja meg oltalmát és gondoskodását, hogy az illető eljuthasson arra a pontra, ahol csak Isten segíthet. Semmi sem fontosabb hitetlen szeretteinkkel kapcsolatban, minthogy keressék és találják meg Istent.

Ha másokért imádkozunk, az tetszik Istennek (1Timóteus 2:1-4). Ez az egyik módja annak, hogy kifejezzük a mások iránti szeretetünket (1János 4:7). Még amikor nem is tudjuk pontosan, mit kérjünk, vigasztaljon minket a Róma 8:26 ígérete. Isten tudja, hogy nem mindig tudjuk, mit kérjünk. Ezért elküldte a Szentlelket, hogy járjon közbe értünk, hogy szívünk vágya utat nyerjen a mennyei trónterembe.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan kell a hitetlenekért imádkoznunk?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries