settings icon
share icon
Kérdés

A Biblia tényleg azt mondja, hogy imádkoznunk kell Jeruzsálem békéjéért?

Válasz


A 122. Zsoltár 6-9. igerészében Isten arra hív fel minket, hogy imádkozzunk Jeruzsálem békéjéért: “Könyörögjetek Jeruzsálem békességéért; legyenek boldogok a téged szeretők! Békesség legyen a te várfalaid között, csendesség a te palotáidban. Atyámfiaiért és barátaimért hadd mondhassam: béke veled! Az Úrnak, a mi Istenünknek házáért hadd kivánhassak jót tenéked!” Isten azt ígérte, hogy áldásában részesíti azokat, akik áldják Izráelt, és átkot bocsát azokra, akik megátkozzák azt (1.Mózes 12:3), és mivel Jeruzsálem a zsidó élet központjaként van ábrázolva, mindebből az következik, hogy azoknak, akik e város békéjéért és biztonságáért imádkoznak béke lesz az osztályrészük.

Különösen találó és indokolt egy olyan város békéjéért imádkozni, melynek neve szó szerint azt jelenti, a “béke megalapozása”, mint Jeruzsálem esetében, és ami egyben a béke Istenének lakhelye. A “békesség legyen Izráelen” kifejezés a 125:5 és a 128:6 zsoltár végén is feltűnik, ami arra utal, hogy ez egy általános áldásmondás volt elköszönéskor. Krisztus visszatérésének is Jeruzsálem lesz a színhelye (Apostolok Cselekedetei 1:11; Zakariás 14:4), ekkor pedig maradandó békét teremt majd a város falai között. Minden keresztény hívő türelmetlenül kell várja az Ő visszatérését, és imádkoznia kell azért az időért, amikor a Béke Fejedelme Jeruzsálemből fog uralkodni.

Jézus azt is mondta, hogy igyekeznünk kell a békességre, arra hogy békét teremtsünk, ami persze a békéért való imádkozást is magában foglalja. “Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak” (Máté 5:9). Azt a parancsot is kaptuk, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy békében éljünk másokkal. “Ha lehetséges, a mennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek” (Rómabeliekhez 12:18). Isten tehát azt akarja, hogy minden ember között a békére törekedjünk, és ez magában foglalja azt is, hogy imádkozzunk Jeruzsálem békéjéért, kiváltképp azért, mert az különleges helyet foglal el az Ő szívében.

EnglishVissza a magyar oldalra

A Biblia tényleg azt mondja, hogy imádkoznunk kell Jeruzsálem békéjéért?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries