settings icon
share icon
Kérdés

Mekkora szerepet kell kapnia az imádatnak a gyülekezetben?

Válasz


Ha valaki megmentené az életünket, hálával reagálnánk. Ha valaki meglep egy olyan ajándékkal, amit soha nem engedhettünk volna meg magunknak, hangot adunk a nagyra értékelésünknek. Az imádat az Isten iránti hála és nagyra értékelés kifejezése. Jézus megváltott minket. Isten szeretete feltétel nélküli. Az imádat révén elismerjük a tekintélyét, amellyel megteremtette a világot és megváltotta a lelkünket. Ennélfogva az imádat a hívők és a gyülekezetek legfőbb prioritása kell legyen.

A keresztyénség abban különbözik a többi vallástól, hogy egy személyes kapcsolaton alapul Istennel. A 2Mózes 34:14-ben ez áll: „Nem szabad leborulnod más isten előtt, mert az Úr, akinek Féltőn-szerető a neve, féltőn szerető Isten." Hitünk alapja a teremtővel való személyes kapcsolat.

Az imádat pedig ezt a személyes kapcsolatot ünnepli. Az imádat során Istennel kommunikálunk. Az imádat által elismerjük úrságát és istenségét. Akár zene, kiáltás, imádság vagy más eszközzel fejezzük ki, az imádat valójában az Istennel való intim közösség kifejezése. Az életünkkel engedelmeskednünk kell Isten parancsolatainak, de Ő nem hideg, ésszerűtlen engedelmességet követel. Az 5Mózes 6:5-ben ez áll: Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből!

A gyülekezet azok közössége, akik Isten nevét hívják segítségül, elfogadva azt a kegyelmet, amelyet Jézus kereszthalála által ajánlott fel nekünk. Az a dolgunk, hogy tanítványokat szerezzünk és engedelmeskedjünk Isten parancsolatainak. A János 3:24-ben ezt olvassuk: „Aki pedig megtartja az ő parancsolatait, az őbenne marad, és ő is abban". Minden gyülekezeti tagnak kötelessége imádni Istent. Mindnyájunknak időt kell szánnunk az imádkozásra, aminek során kiöntjük a szívünket Isten előtt. Olvasnunk kell a Szentírásban feljegyzett szavait, és szívünkben forgatnunk kell azokat. A személyes lelki növekedéshez elengedhetetlen a személyes imádatra szánt idő. Hívők közösségeként folyamatosan imádatunkat kell kifejeznünk ének, imádság, igetanulmányozás és a gyülekezet javára fordított lelki ajándékok gyakorlása által. Az imádat a gyülekezet elsődleges célja.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mekkora szerepet kell kapnia az imádatnak a gyülekezetben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries