settings icon
share icon
Kérdés

Évek óta egy hitetlen emberrel élek együtt. Nemrég jutottam el a Krisztusban való hitre. Mit tegyek?

Válasz


Szorult helyzetedre nincs egyszerű megoldás. Valószínűleg külön kellene költözzetek, miután világosan elmagyaráztad a partnerednek, hogy engedetlenek voltatok Istennek azzal, hogy a házasság előtt együtt éltetek, és hogy ennek az együttélésnek a folytatása folyamatos, szándékos paráznaságnak minősül. A Szentírás egyértelműen kijelenti, hogy a szexuális erkölcstelenség, azaz a paráznaság bűn, és hogy a testünket arra tervezték, hogy az Urat dicsőítse: “Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi”(1.Korinthusbeliekhez 6:20). Isten nem azért mentett meg, hogy továbbra is bűnben élj (Rómabeliekhez 6:1-4).

Megházasodhatnátok, így elkerülhetnétek a szexuális erkölcstelenséggel kapcsolatos aggodalmakat, de ha ezt teszitek, akkor felemás igában éltek majd, amit Isten tilt (2.Korinthusbeliekhez 6:14). Most, hogy Krisztus belépett az életedbe, a te elsődleges szereteted Őt illeti (Lukács 14:26). Az Úr szeretete pedig együtt jár az Úrnak való engedelmességgel (János 14:15).

Az eddig bemutatott bibliai alapelvek egyértelműek, azonban lehetnek egyéb szempontok is, amelyek bonyolítják a kérdést. Például, vannak már gyerekek is, akik érintettek? Továbbá, felmerül, hogy ahol Te élsz, ott milyen törvények vonatkoznak a törvényes házasságra. Lehetséges, hogy már törvényesen házasok vagytok, attól függően, hogy a helyileg érvényes házassági előírások mi mindenre terjednek ki. Ha nem hivatalos személy jelenlétében tettetek nem hivatalos fogadalmat, akkor az egyik lehetőség az, hogy ünnepélyes keretek között köttök házasságot, hogy elkötelezettségetek így mutassátok. Ha a hitetlen házastársad nem kívánja hivatalos okmánnyal megerősíteni a kapcsolatotokat, akkor az 1.Korinthusbeliekhez 7:15-ben leírt elv érvényesülhet.

Amellett, hogy imádkozol ebben a témában, és kutatod a Szentírást, feltétlenül találnod kell egy istenfélő tanácsadót – egy lelkipásztort vagy valakit, aki valóban érti a Bibliát, és aki sok élettapasztalattal rendelkezik – akinek részletekbe menően elmondhatsz mindent. Miközben a Szentírás előírásait követed, imádkozz bátorságért és kegyelemért. Az út, amelyen járnod kell, világossá fog válni. Higgy abban, hogy Isten valóban tudja, mi a legjobb számodra. Bízz abban, hogy Ő a te érdekeidet tartja szem előtt.

EnglishVissza a magyar oldalra

Évek óta egy hitetlen emberrel élek együtt. Nemrég jutottam el a Krisztusban való hitre. Mit tegyek?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries