settings icon
share icon
Kérdés

Jézusba helyeztem a hitemet...Most mi legyen?

Válasz


Jézusba helyeztem a hitemet...Most mi legyen?

Gratulálok! Életváltoztató döntést hoztál! Talán azt kérdezed: „Most mi legyen?” „Hogyan kezdjem el az utazásomat Istennel?” A lentebb említett öt lépés a Bibliából ad útmutatást. Amikor kérdéseid vannak az utazásod során, kérlek látogasd meg a https://www.gotquestions.org/Magyar Oldalt.

1. Légy biztos abban hogy érted az üdvösséget.

Az 1 János 5:13 mondja: „Ezeket nektek írom, akik már hisztek Isten Fiának nevében. Azért írom, hogy egészen biztosak legyetek benne: nektek már most örök életetek van!”. Isten azt akarja, hogy megértsük az üdvösséget. Isten azt akarja, hogy bizonyosságunk legyen, biztosan tudjuk azt, hogy meg vagyunk mentve. Röviden menjünk végig az üdvösség kulcspontjait:

(a) Mindannyian vétkeztünk. Mindannyian tettünk olyan dolgokat, amelyek Istennek nem tetszenek (Róma 3:23).

(b) A bûnünk miatt azt érdemeljük, hogy Istentõl örök elkülönítésre legyünk ítélve. (Róma 6:23).

(c) Jézus meghalt a kereszten, hogy kifizesse a bûneinkért járó büntetést (Róma 5:8; 2 Korintus 5:21). Jézus a mi helyünkön halt meg, felvéve az ítéletet amelyet mi érdemeltünk. A feltámadása bebizonyította, Jézus halála elég volt ahhoz, hogy fizessen a bûneinkért.

(d) Isten bûnbocsánatot és üdvösséget ad mindenkinek, aki Jézusba helyezi a hitét (János 3:16; Róma 5:1; Róma 8:1).

Ez az üdvösség üzenete! Ha Jézusba helyezted a hitedet, meg vagy mentve! Minden bûnöd meg van bocsátva, és Isten ígéri, hogy sosem hagy el, vagy hagy magadra (Róma 8:38-39; Máté 28:20). Emlékezz arra, hogy az üdvösséged Jézus Krisztusban biztos (János 10:28-29). Ha egyedül Jézus Krisztusban bízol mint megmentõdben, akkor bizonyosságod lehet afelõl, hogy az örökkévalóságot Istennel fogod tölteni a mennyben!

2. Találj egy jó gyülekezetet, amely a Bibliát tanítja.

Ne úgy gondolkodj az egyházról mint egy épületrõl. Az egyház embereket jelent. Nagyon fontos hogy a Jézus Krisztusban hívõk közösségben legyenek egymással. Ez a gyülekezet elsõdleges céljainak egyike. Most, hogy Jézus Krisztusba helyezted a bizalmadat, erõsen bátorítunk, hogy találj a közeledben egy Biblia-hívõ gyülekezetet, és beszélj a pásztorral. Beszélj vele az új hitedrõl Jézus Krisztusban.

A Gyülekezet második célja a Biblia tanítása. Megtanulhatod, hogyan alkalmazd Isten útmutatását az életedre. A Biblia megértése a kulcs a sikeres, és erõteljes Keresztény élethez. A 2 Timóteus 3:16-17 mondja: „Istentõl származik az egész Írás, amely hatékonyan használható a tanításra. Alkalmas arra, hogy meggyõzõen rávilágítson a bûneinkre, hogy helyreigazítson és helyreállítson bennünket, hogy engedelmességre neveljen, és megmutassa, hogyan éljünk Isten tetszése szerint. Mindez pedig azt a célt szolgálja, hogy az Isten embere tökéletes legyen: minden tekintetben felkészült és alkalmas mindenféle jó munkára”.

A Gyülekezet harmadik célja az imádat. Az imádat az, hogy megköszönjük Istennek mindazt amit tett! Isten megmentett minket. Isten szeret minket. Isten gondoskodik rólunk. Isten vezet és irányít minket. Hogyan is tudnánk ezt nem megköszönni? Isten szent, igazságos, szeretõ, irgalmas, és kegyelemmel teljes. A Jelenések 4: 11 hirdeti: „Urunk, Istenünk, méltó vagy rá, hogy tiéd legyen minden dicsõség, tisztelet és erõ, mert te teremtettél mindent, és mindent akaratod hozott létre!”.

3. Szakíts idõt arra minden nap, hogy Istenre fókuszálj.

Nagyon fontos számunkra, hogy minden nap töltsünk idõt Istenre koncentrálva. Néhányan ezt „csendességnek” hívják. Mások „áhítatnak”, mert ez idõ alatt odaszenteljük magunkat Istennek. Van aki reggelente szakít idõt, van aki inkább este szeret. Nem számít, hogyan hívod ezt, vagy mikor csinálod. Ami számít, hogy rendszeresen tölts idõt Istennel. Mibõl áll az Istennel töltött idõnk?

(a) Imádság. Az imádság egyszerûen az, hogy beszélünk Istenhez. Beszélj Istennek az aggodalmaidról, és a problémáidról. Kérd Istent, hogy adjon neked bölcsességet, és vezessen. Kérd Istent, hogy töltse be a szükségeidet. Mondd el Istennek, mennyire szereted, és milyen nagyra értékeled amit érted tesz. Errõl szól az imádság.

(b) Bibliaolvasás. Amellett, hogy a gyülekezetben, Vasárnapi Iskolában, egyéb Bibliatanulmányozásokon a Bibliát tanulod-neked magadnak is olvasnod kell a Bibliát. A Bibliában benne van minden, amit tudnod kell ahhoz, hogy sikeres keresztény életet élj. Benne van Isten útmutatása ahhoz, hogyan hozz bölcs döntéseket, hogyan ismerd meg Isten akaratát, hogyan szolgálj másoknak, és hogyan növekedj szellemileg. A Biblia Isten szava hozzánk. A Biblia lényegében Isten használati utasítása ahhoz, hogyan éljük az életünket úgy, hogy azzal Õ elégedett legyen, és mi is meg lehessünk elégedve.

4. Építs kapcsolatot olyan emberekkel, akik szellemileg segíteni tudnak neked.

Az 1 Korintus 15:33 mondja: „Ne engedjétek magatokat becsapni! A rossz társaság elrontja a jellemes embert is!”. A Biblia tele van figyelmeztetésekkel arról, ahogyan befolyásolhatnak „rossz” emberek minket. Ha azokkal töltünk idõt, akik bûnös dolgokat tesznek, akkor az számunkra kísértést fog jelenteni a bûnös dolgokra. Akikkel körülvesszük magunkat, azoknak a jelleme formálni fogja a miénket. Ez az amiért annyira fontos körülvennünk magunkat olyan emberekkel, akik szeretik az Urat, és hozzá elkötelezettek.

Találj egy-két olyan barátot esetleg a gyülekezetedbõl, aki segíteni tud neked, és bátorítani tud téged (Zsidókhoz 3:13; 10:24). Kérd meg a barátaidat, rendszeresen kérjenek számon a csendes idõddel, az idõtöltéseddel, és az Istennel való járásoddal kapcsolatban. Kérdezd meg, te is teheted- e ezt értük. Ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanod azokról a barátaidról, akik nem ismerik az Úr Jézust. Légy továbbra is a barátjuk, és szeresd õket. Egyszerûen hozd a tudomásukra, hogy Jézus megváltoztatta az életedet, és nem tudod már ugyanazokat a dolgokat tenni, amelyeket tettél. Kérd Istent, hogy adjon lehetõségeket megosztani Jézust a barátaiddal.

5. Merítkezz be.

Sok ember rosszul érti a bemerítést. A „Baptizo” szó annyit jelent, mint vízben elmerülni. A bemerítkezés a Bibliai módja annak, hogy nyilvánosan hirdesd az új hitedet Jézusban, és az elkötelezettségedet arra, hogy követed Õt. A vízbe merülés illusztrálja a Krisztussal együtt való eltemetést. A vízbõl való kijövetel Krisztus feltámadását. Bemerítkezni annyi, mint azonosítani magad Jézus halálával, eltemetésével, és feltámadásával.

A bemerítkezés nem ment meg. A bemerítkezés nem mossa el a bûneidet. A bemerítkezés egyszerûen egy engedelmességben való lépés, annak a kihirdetése, hogy egyedül Krisztusban bízol az üdvösség tekintetében. A bemerítkezés fontos, mert az engedelmesség egyik lépése-nyilvános kihirdetése a Krisztusban való hitednek, és a neki való elkötelezettségednek. Ha készen állsz a bemerítkezésre, beszélned kell egy lelkipásztorral.

EnglishVissza a magyar oldalra

Jézusba helyeztem a hitemet...Most mi legyen?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries