settings icon
share icon
Kérdés

Kaphatnék néhány tanácsot hívő párkapcsolatra vonatkozóan?

Válasz


Gyakran kapunk ilyen kérdéseket: „Két fiú is tetszik nekem... Hogyan döntsem el, melyik legyen a barátom?" Vagy: „Van egy barátnőm, és azt mondta, hogy __________. Szakítsak vele emiatt?" Ezekre a kérdésekre nagyon nehéz válaszolnunk. A Gotquestions.org nem keresztyén kapcsolati tanácsadással foglalkozik. Mindig arra törekszünk, hogy átadjuk, mit mond a Biblia az adott helyzetben. Párkapcsolati kérdésekben azonban a Biblia ritkán beszél olyan konkrét helyzetekről, mint amilyenekről kérdéseket kapunk. A Biblia sokkal inkább az Istennel való kapcsolatunkkal foglalkozik.

Nagyon vonakodunk párkapcsolati tanácsokat adni. Nehéz egy cikk keretein belül tanácsolni egy személyes kérdést. Kifejezetten nehéz úgy keresztyén kapcsolatokra vonatkozó tanácsot adni, hogy nem ismerjük személyesen az érintetteket, nem áll rendelkezésünkre minden részlet, és/vagy csak az egyik oldalát ismerjük a történetnek. Nem szeretnénk isteni tekintéllyel adni tanácsot hívőknek.

Mindezek mellett, mit javaslunk mégis? Azt tanácsoljuk, hogy beszélj Istennel a kapcsolatodról. Imádkozz az Úrhoz, és kérd, hogy világosan mutassa meg, mit kell tenned (Filippi 4:6-8). Kérj Istentől bölcsességet és jó ítélőképességet (Jakab 1:5). Isten azt ígérte, hogy megadja azokat a kéréseket, amelyek az akaratával megegyeznek (1János 5:14-15). Ha bölcsen és józanul kívánunk dönteni, az biztosan megegyezik az akaratával. Isten azt szeretné, ha jó döntéseket hoznál párkapcsolati kérdésekben. Az a vágya, hogy a hívők örömüket leljék a kapcsolataikban, és épüljenek általuk. Ha őszinte szívvel és alázatos lélekkel kéred Istent, megadja a szükséges tanácsot.

Végül, kérj bölcs tanácsot érett keresztyénektől, akik már évek óta házasok, és végig Istennel jártak. Kérd a lelkészed, presbiterek vagy más érett gyülekezeti vezetők véleményét. Sok éves tapasztalatuk lehetővé teszi, hogy bölcsen és kellő istenismerettel szóljanak a témában.

EnglishVissza a magyar oldalra

Kaphatnék néhány tanácsot hívő párkapcsolatra vonatkozóan?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries