settings icon
share icon
Kérdés

Mit jelent a hely szelleme fogalma?

Válasz


A latin „familiaris" szó jelentése házi szolga. Ezt a szót olyan szellemek megnevezésére is használták, akik varázslók szolgálatába állva készen álltak mesterük parancsait kivitelezni. Azok az emberek, akik a halottakkal próbálnak kapcsolatot felvenni napjainkban is rendelkeznek egy valamiféle útmutató szellemmel, akivel és akin keresztül beszélnek a szellemi világgal. Ez a szellem nem más, mint az ún. hely szelleme.

A III.Mózes 19:31; 20:6, 27 és a V.Mózes 18:9-14 jövendőmondókról és igézőkről beszél és megtiltja a velük való érintkezés minden formáját, mivel ezek útálatosságok az Úr szemei előtt. Egy médium, vagy közvetítő, egy olyan személy, aki állítólagosan a halottakkal teremt kapcsolatot az élők megbízásából. Valójában azonban a médiumok démonokkal veszik fel a kapcsolatot, démonokkal, akik meggyőzik őket arról, hogy szándékaik jók és arról, hogy ők a hely szellemei. A médiumok felkeresése, szellemek igézése és minden hozzájuk fűzhető gyakorlat szigorúan ki lett tiltva Izráelből, halállal sújtottak minden ilyen jellegű tevékenységet.

A hely szellemei és az útmutató szellemek mesterük, vagyis Sátán, irányítása alatt állnak. Embereket használnak fel hazugságaik és csalárdságaik terjesztésére annak érdekében, hogy Isten királysága ellen gáncsoskodjanak. Tudatosan megnyitni magunkat démoni tevékenységnek gonosz dolog:

„Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled." (V.Mózes 18:10-12a).

A jóslás, a transzcendentális meditáció, az asztrálprojekció és különböző vizualizációs technikák, a hallottidézés, a fekete és fehér mágia, a drogok és alkohol fogyasztása kivétel nélkül mind kaput nyitnak démonok vagy más nevükön a hely szellemei előtt, amin keresztül ezek a lények bejuthatnak egy személy életébe. Ezek mind olyan tevékenységek, amiktől a hívőknek őrizkedniük kell. Nekünk sokkal inkább Szent Lélekkel kell betöltetnünk, szeretettel, örömmel és az élet amaz teljességével, mely Jézus Krisztusból árad. Figyelmesen kell járnunk szellemi utunkon „Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak" (Efézusbeliekhez 6:12).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit jelent a hely szelleme fogalma?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries