settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan kell egy hívőnek kezelnie az olyan házasságtörést, amely gyermeket eredményezett?

Válasz


A házasság egy szövetség, amely lelkileg és testileg egyaránt összeköti a feleket. A hűtlenség súlyos csapást mér a kapcsolatra, ami szétszakítja a házasság egységét, és gyakran helyrehozhatatlan károkat okoz. Ez különösen igaz, ha a házasságtörés során gyermek is fogant.

A szülő felelősségét nem befolyásolják a gyermek fogantatásának körülményei. Egy házasságtörés során világra jött gyermek mindegyik fél számára nem kívánatos dolog, de fontos észben tartani, hogy a gyermek ártatlan, és mindkét szülőhöz joga van tartozni.

Ha egy feleség úgy dönt, hogy még ilyen esetben is a férjével marad, akkor kész kell lennie megbocsátani ezt a bűnt. A Biblia azt mondja, hogy a hívőknek meg kell bocsátaniuk egymásnak, ahogy Isten is megbocsátott nekünk (Máté 6:14-15). Ez azt jelenti, hogy tudatosan félreteszi a harag és féltékenység érzéseit.

Ideális esetben az a feleség, akinek a férje valaki mással nemzett gyermeket, képes lesz felkarolni az adott gyermeket mint mostohagyermeket. Nem állhat a férje útjába, hogy az kapcsolatot építsen a gyermekkel, még akkor sem, ha ez fájdalmas a számára. Az apának anyagi, lelki és érzelmi kötelezettségei vannak minden gyermeke iránt (Efezus 6:4).

Noha a házasságtörés olyan bűn, amely szétrobbanthatja a családokat, nem kell feltétlenül véget vetnie a házasságnak. A párnak inkább még keményebben a kapcsolat újjáépítésén kell dolgoznia, aminek hitbeli alapja a Jézus Krisztusnak való engedelmesség. Csak Isten kegyelme és irgalma, és a Krisztusba vetett erős hit képes átsegíteni a párt ezen a nehéz helyzeten. De a kegyelem, irgalom és hit Isten ajándéka a Szentlélek által, amiket azok kapnak, akik valóban azt szeretnék, hogy minden nehézségben Istennek szerezzenek dicsőséget.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan kell egy hívőnek kezelnie az olyan házasságtörést, amely gyermeket eredményezett?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries