settings icon
share icon
Kérdés

Helyes-e ha egy keresztyén együtt jár egy nem-keresztyénnel vagy összeházasodik vele?

Válasz


Egy keresztyén számára együtt járni egy nem-keresztyénnel egyáltalán nem bölcs dolog, összeházasodni vele pedig nem választási lehetőség. A 2 Korintus 6:14 arra tanít minket, hogy ne legyünk „felemás igában” egy hitetlennel. A példa két ökörről szól, amelyeket egy igába fogtak. Az ökrök ahelyett, hogy együtt dolgoznának, és közösen húznák a terhet, egymás ellen dolgoznak. Bár ez az igerész nem említi külön a házasságot, mégis világos utalásokat találunk benne a házasságra vonatkozóan. Az igerész azzal folytatódik, hogy Krisztusnak semmi köze nincs Béliálhoz (a Sátánhoz). Egy keresztyén és nem-keresztyén között köttetett házasságban nem lehet szellemi harmónia. Pál arra is emlékzteti a hívőket, hogy mindnyájan a Szent Szellem templomai, aki a szívükbe költözött a megváltáskor (2 Korintus 6:15–17). Éppen ezért el kell szakadniuk a világtól — bár a világban vannak, de nem a világtól valók — és sehol nem fontosabb ez, mint az élet legintimebb kapcsolatában — a házasságban.

A Biblia ezt is mondja: „Ne tévelyegjetek: Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok.” (1 Korintus 15:33). Egy hitetlen emberrel való bármilyen intim kapcsolat könnyen a Krisztussal való járásunk akadályává válhat.

Arra lettünk elhívva, hogy az evangéliumot továbbadjuk az elveszetteknek, nem pedig, hogy bizalmas kapcsolatba kerüljünk velük. Semmi gond nincs azzal, ha jó barátságokat alakítunk ki hitetlenekkel, de ennél tovább nem szabad menni. Ha egy hitetlennel járnál, őszintén, mi lenne számodra az elsődleges: a romantikus kapcsolat vagy egy lélek megnyerése Krisztus számára? Ha összeházasodnál egy hitetnennel, hogyan ápolnátok a szellemi intimitást a házasságotokban? Hogyan lehetne felépíteni és fenntartani egy jól működő házasságot úgy, hogy a világegyetem legfontossabb dolgában — Jézus Krisztus személyében — nem értetek egyet?

EnglishVissza a magyar oldalra

Helyes-e ha egy keresztyén együtt jár egy nem-keresztyénnel vagy összeházasodik vele?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries