settings icon
share icon
Kérdés

Miért ellenzik a hívők a házassági egyenlőséget?

Válasz


A házassági egyenlőség egy divatos szóhasználat néhány országban a meleg vagy azonos neműek közötti házasságra. A kifejezés megpróbálja árnyaltabbá tenni a kérdést, és bizonyos fokú irracionalitást tulajdonítani azoknak, akik ellenzik az azonos neműek házasságát. Ellenezni a homoszexuális frigyek elismerését házasságként egy dolog. De a házastársi jogok „egyenlőségét" ellenezni már egy nehezebb dió. Ha azonban egy új címkét ragasztunk az ügyre, attól még nem változik meg a vita lényege. Ha a házassági egyenlőség meleg házasságot jelent, akkor a hívőnek elleneznie kell.

Miért ellenzik a hívők a házassági egyenlőséget? Már maga a kérdés is félrevezető. Nem minden hívő ellenzi a házassági egyenlőséget vagy meleg házasságot, vagy bárhogy is nevezzük. Sok hívő támogatja azt a törekvést, hogy a melegek frigyét is törvényes házasságként ismerjék el. Az ilyen hívők általában úgy vélik, hogy a szexuális erkölcsiséget nem kellene törvényekkel szabályozni, és hogy egy szabad társadalomban az embernek azzal kellene tudjon összeházasodni, akivel akar. Biblikus szempontból ez egy tragikus tévedés.

A Biblia határozottan kijelenti, hogy a homoszexualitás egy természetellenes bűn (3Mózes 18:22, Róma 1:26-27, 1Korinthus 6:9). A Szentírás a házasságot Isten találmányaként mutatja be, és Isten úgy alkotta meg, hogy egy férfi és egy nő közti, életig tartó szövetség legyen (1Mózes 2:24, 1Korinthus 7:2-16, Efezus 5:23-33). Bibliai szempontból a homoszexuális frigy nem házasság. Nem számít, hogy egy ország a házasság egy új meghatározását iktatja törvénybe. Nem számít, hogy a társadalom túlnyomó része egyetért-e az azonos neműek házasságával. A homoszexuális frigy mindig is Isten teremtésének perverziója volt, és mindig is az lesz.

A modern társadalmakban, amelyek egyre világiasabbak és keresztyénellenesebbek, a házassági egyenlőség feletti vitát végül a meleg jogi mozgalmak fogják megnyerni. Akadályozva az országos méretű megtérést és a keresztyén hit megújulását, a meleg frigyeket hivatalosan is érvényes házasságként fogják elismerni, minden azzal járó jogokkal és kiváltságokkal együtt. De bármit is tegyen a társadalom, azt a tényt nem tudja megváltoztatni, hogy Krisztus követői az Ő igéjéhez szabják magukat és annak engedelmeskedjenek. Az ige pedig kétségtelenül azt állítja, hogy a házasság egy férfi és egy nő között valósul meg. Hívőként elfogadjuk, hogy egy világias és istentelen országban élünk, de Isten változatlan igéjét magasabbra tartjuk a társadalom megmásított normáinál. „...igaz az Isten, az emberek pedig valamennyien hazugok" (Róma 3:4).

A hívőknek nem kell harcolniuk az ellen, hogy a homoszexuális pároknak törvényes lehetőséget biztosítsanak bejegyzett élettársi kapcsolatra és az azzal járó állami támogatásokra. Adókedvezményről, örökösödési jogokról, kórházi látogatási jogokról, stb. a Biblia nem beszél. De amikor a házasság meghatározásáról esik szó, akkor a hívőknek szilárd álláspontot kell foglalniuk. Isten alkotta meg a házasságot. Egyetlen embernek sincs joga vagy felhatalmazása újraértelmezni azt. Nem számít, hogy a kormányzatok és társadalmak mit szankcionálnak: a homoszexuális frigyek soha nem lesznek igazán egyenlőek a heteroszexuális házasságokkal.

EnglishVissza a magyar oldalra

Miért ellenzik a hívők a házassági egyenlőséget?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries