settings icon
share icon
Kérdés

Lesz-e házasság a mennyben?

Válasz


A Bibliában ez áll: „Mert a feltámadáskor nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben” (Mt 22:30) Jézus arra a kérdésre felelt így, hogy kinek lesz a felesége a mennyben az az asszony, aki földi élete során többször is férjez ment (Mt 22:23-28). Válaszából egyértelműen kiderül, hogy a mennyben nem lesz házasság, ez azonban nem jelenti azt, hogy egy férj a mennyben ne ismerné meg a feleségét, és viszont, ahogyan azt sem, hogy ne lehetnének egymással továbbra is szoros kapcsolatban. Inkább arra látszik utalni ez a kijelentés, hogy a férj és a feleség a menyben nem lesznek többé házasok.

A mennyben valószínűleg azért nem lesz házasság, mert már nem lesz rá szükség. Isten azért hozta létre a házasságot, hogy bizonyos szükségleteket töltsön be vele. Először is, Isten látta, hogy Ádámnak társra van szüksége. „Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat” (1Móz 2:18). Éva volt a megoldás Ádám magányára és „segítőtárs” iránti igényére egyaránt – vagyis ő szegődött társául az életben. A mennyben azonban senki sem lesz többé magányos, és segítőre sem lesz szükségünk. Szentek és angyalok sokasága vesz majd körül bennünket (Jel 7:9), és minden szükségünk be lesz töltve – a társ utáni vágyunkat is beleértve.

Másodszor, Isten a szaporodás érdekében hozta létre a házasságot, hogy így töltse be emberekkel a földet, a mennyet viszont nem szaporodás útján kívánja benépesíteni. Mindenki a Jézus Krisztusba vetett hite révén kerül a mennybe, nem pedig szaporodás útján „születik” oda. Mivel tehát a mennyben sem szaporodás, sem magány nem lesz, a házasság oka fogyottá válik.

EnglishVissza a magyar oldalra

Lesz-e házasság a mennyben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries