settings icon
share icon
Kérdés

Feltétele-e a mennybe jutásnak a gyülekezetbe járás?

Válasz


Az üdvösség Krisztusban nyerhető el. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (János 3:16). Isten azért adta oda a Fiát, hogy örök életünk lehessen, és emiatt nincs már szükség jó cselekedetekre a részünkről (beleértve a gyülekezetbe járást) ahhoz, hogy a mennybe mehessünk. Az örök élet egyedül hit által, egyedül Krisztusban nyerhető el. „Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban" (1János 5:12). Azok, akik hisznek Krisztusban, akik elfogadták áldozatát a bűnükért, az örökkévalóságot a mennyben fogják tölteni. Azok, akik elutasítják meg nem.

Nincs az a gyülekezetbe/templomba járás, amely kiérdemelné a mennyben töltendő örökkévalóságot. Ugyanígy a templomba járás hiánya sem eredményezheti az üdvösség elveszítését. A templomba/gyülekezetbe járás azonban igenis fontos. Az egyetemes Egyház, amelyet mindazok alkotnak, akik hisznek Krisztusban az Atya Isten dicsőségére, a Krisztus menyasszonyát (Jelenések 21:2), vagyis az Ő testét képezik (Kolossé 1:18). A gyülekezet a keresztyén közösség színtere. Továbbá, Krisztus testének tagjaiként a Lélek bizonyos ajándékaival rendelkezünk, amelyeket az Isten dicsőségére és a test többi tagjának épülésére kell használnunk. Ahhoz, hogy egy gyülekezet teste megfelelően működhessen, az összes „testrésznek" jelen kell lennie (1Korinthus 12:14-20).

A hívők új teremtmények Krisztusban (2Korinthus 5:17), és azért vágynak a gyülekezetbe járásra, mert felismerik, hogy ez elengedhetetlen a lelki fejlődésük és érettségük szempontjából. Ha vonakodunk a gyülekezetbe járástól, az a lelki növekedés hiányát vagy a „szervezett egyházban" való csalódást jelentheti. Valóban vannak hamis gyülekezetek, és nincs tökéletes gyülekezet, de a legtöbb településen vannak helyi hívő közösségek. Az igazi, egyetemes Egyház olyan helyi gyülekezetekben mutatkozik meg, amelyek a Szentírásra alapozzák tanaikat, mindenben Krisztusnak szereznek dicsőséget, együtt imádják Istent, és egymást szolgálják. Noha a gyülekezetbe járás nem garantálja az örök életet, a hívők számára rendkívül fontos egy jó gyülekezetet találni.

EnglishVissza a magyar oldalra

Feltétele-e a mennybe jutásnak a gyülekezetbe járás?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries