settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan gyógyulhat meg és épülhet fel egy nő abortusz után?

Válasz


Sajnos, túl gyakran fordul elő, hogy valaki abortusznak veti alá magát, majd megbánja. Noha, ami megtörtént, nem lehet meg nem történtté tenni, a nők meggyógyulhatnak és felépülhetnek az abortusz után. Minden vigasztalás és gyógyítás Istene képes enyhíteni az abortusszal járó fájdalmat és szomorúságot, és vissza tudja adni a nőnek az életörömet.

Habár a gyermekek áldást jelentenek, nem mindig a legáldottabb körülmények között érkeznek. A házasság előtti szex egyik következménye gyakran a nem kívánatos terhesség. Ez ijesztő felismerés lehet egy olyasvalaki számára, aki sem anyagilag, sem érzelmileg, sem testileg nincs felkészülve ekkora felelősségre. Sok nő és tinédzser lány azért dönt az abortusz mellett, mert fél, össze van zavarodva, kétségbe van esve és rendkívül sebezhető. Miközben válaszokat keresnek, elhitetik velük, hogy egy meg nem született gyermek egy feláldozható „szövethalmaz", nem egy megszületés előtt álló emberi lény. Ez a felismerés gyakran csak később következik be abortusz utáni szindróma, bűntudat és depresszió formájában.

Jó hírem van mindazok számára, akik abortuszon estek át, még pedig az, hogy Isten mindenkinek megbocsát, aki ezt kéri. A Róma 3:22-ben ez áll: „Isten ugyanis mindenkit elfogad, aki hisz Jézus Krisztusban" (Egyszerű), és mindenki ugyanúgy üdvözülhet, függetlenül attól, hogy kik vagyunk vagy mit tettünk. Soha nem késő Istenhez fordulni gyógyulásért. Semmi olyan rosszat nem tehetünk, amit ne tudna megbocsátani. Isten mindenki számára felajánlja a megbocsátást, és e mellé a szív és elme megnyugvását is adja, ha készek vagyunk ezt elfogadni a Jézus Krisztusba vetett hit által, és engedjük, hogy állandóan a szívünkben lakozzon és ott uralkodjon.

Vannak olyan, már hívő nők is, akik az adott helyzetben az abortuszt választják, talán attól való félelmükben, hogy mit mond a többi hívő, ha házasság előtti szexuális viszonya ennyire nyilvánvalóvá válik. Még ha tudja is a hívő nő, mit gondol Isten az abortuszról, kétségbeesésében érezheti úgy, hogy meg kell szabadulnia a „bizonyítéktól". Ez talán részben az egyház hibája is, amiért nem úgy áll az ilyen helyzetben levő nők mellé, ahogy kellene. Fontos, hogy biztosítsuk a nőket arról, hogy noha Isten nem helyesli a tettüket, kész megbocsátani és eltörölni a bűnt. Ugyanez igaz arra a hívő nőre is, aki abortuszon esett át. Igen, helytelen dolog elvenni egy életet, de nem megbocsáthatatlan. A Biblia azt mondja, hogy azoknak, akik Krisztus Jézushoz tartoznak, nincs kárhoztatásuk (Róma 8:1), és amikor kérjük, Isten szívesen meg is bocsát. Nem azért, mert megérdemeljük, hanem mert az Úr szeretet.

Amikor egy nő felismeri az abortusz utóhatásait, nehezére eshet megbocsátani magának. De Isten nem akarja, hogy örökös bűntudatban éljünk. Azt szeretné, hogy tanuljunk a hibánkból, és fordítsuk azt mind a saját, mind az Isten hasznára. Sok imádságba fog kerülni, ami egyszerűen beszélgetést jelent Istennel. Ez és a bibliatanulmányozás segít jobban megismerni Istent, hogy bízni tudjunk gyógyító erejében, és jobban felkészüljünk a szolgálatára. Ahelyett, hogy a tettünk felett rágódnánk, használjuk fel a tapasztalatunkat mások segítésére. Lehet, hogy egy abortuszon átesett személy először keresztyén tanácsadásra szorul, hogy fel tudja dolgozni az esetet követő traumát, de ez után, ha bízik az Úrban, erősebb lesz és lelkileg érettebb. Egy olyan élményben lesz része, amellyel Isten képes lesz erősíteni a jellemét, és fel tudja készíteni a mások szolgálatára.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan gyógyulhat meg és épülhet fel egy nő abortusz után?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries