settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan lehetett fény a teremtés első napján, mikor Isten a Napot csak a negyedik napon teremtette?

Válasz


Sokan feltették már azt a kérdést, hogy hogyan volt világosság a teremtés első napján, mikor a Napot csak a negyedik napon teremtette Isten. A Genezis 1:3-5-ben ez így áll: „És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől. És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap". Egy pár igeverssel később a következőket láthatjuk: „És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek.És legyenek világítókul az ég mennyezetén hogy világítsanak a földre. És úgy lőn.Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat. És helyezteté Isten azokat az ég mennyezetére, hogy világítsanak a földre; És hogy uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és elválaszszák a világosságot a setétségtől. És látá Isten, hogy jó.És lőn este és lőn reggel, negyedik nap" (Genezis 1:14-19). Hogyan lehetséges ez? Hogyan lehet világosság már első három napon, hogyan lehet reggel és este mikor a Napot, a Holdat és a csillagokat csak a negyedik napon teremtette Isten?

Ez a kérdés csak akkor okoz gondot, ha elfelejtjük, hogy Istenünk mindenható és végtelen. Istennek nincsen szükségre semmilyen égitestre, hogy azok fényt adjanak. Isten maga a fény! János apostol első levelében ezt így jelenti ki: „És ez az az üzenet, a melyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség" (1. János 1:5). A Teremtés első három napján Isten volt minden fény forrása, mint ahogyan majd megint azzá válik fizikai értelemben is az új ég és új Föld megteremtése után a mennyei Jeruzsálemben: „ És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké" (Jelenések 22:5). Mielőtt Isten még létrehozta volna a Napot, a Holdat és a csillagokat Ő maga adott fényt magából mind nappal és mind éjszaka (Genezis 1:14).

Jézus Krisztus azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága" (János 8:12). A fizikai fénynél azonban sokkal fontosabb az a Fény, aki képes örök életet adni mindazoknak, akik hisznek Őbenne. Azok azonban, akik nem engednek az Ő hívásának „kivettetnek a külső sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása" (Máté 8:12).

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan lehetett fény a teremtés első napján, mikor Isten a Napot csak a negyedik napon teremtette?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries