settings icon
share icon
Kérdés

Mit jelent a fenevad bélyege (666)?

Válasz


A Jelenések 13:15–18 a legfontosabb rész a Bibliában, ahol a „fenevad bélyegéről” olvasunk. További utalásokat a Jelenések 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20, és 20:4 versekben találunk. Ez a bélyeg egyfajta pecsétként jelöli majd az Antikrisztus és a hamis próféta (az Antikrisztus szószólója) követőit. Az emberek a hamis próféta (a második fenevad) miatt veszik majd magukra ezt a bélyeget. A bélyeg ténylegesen a kézfejre vagy a homlokra kerül majd, tehát nem csupán egy kártya lesz, amit a tárcájukban tarthatnak az emberek.

A chip implantációs technológia terén a közelmúltban elért áttörések felfokozták az érdeklődést a Jelenések 13. részében említett „fenevad bélyege” mibenlétével kapcsolatban. Lehetséges, hogy a jelenleg ismert technológia jelenti a kezdeti stádiumát egy jövőbeni eszköznek, amely majd a fenevad bélyegéül szolgál. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a gyógyászati céllal a testbe ültetett chip nem a fenevad bélyege. A fenevad bélyegét azokon fogják elhelyezni, akik az Antikrisztust imádják. Ha tehát valakinek gyógyászati vagy pénzügyi céllal microchipet ültetnek a jobb kézfejébe vagy a homlokába, azzal még nem vette fel magára a fenevad bélyegét. A fenevad bélyege egy olyan azonosításra szolgáló eszköz lesz, amelyet az Antikrisztus fog a vásárlás és az eladás feltételéül szabni, és csak azok kapják meg, akik imádják az Antikrisztust.

A Jelenések könyvével foglalkozó különböző kiváló bibliakutatók a legkülönbözőbb álláspontokra helyezkednek a fenevad bélyegének pontos mibenléte kérdésében. A beültetett chipen kívül a feltételezések között szerepel valamiféle személyigazolvány, microchip, bőrbe tetovált vonalkód, illetve az Antikrisztus uralmához való hűséget tanúsító egyszerű jelölés is. Ez utóbbi nézet a legkevésbé spekulatív, mivel kizárólag a Bibliában szereplő információkon alapul. Más szóval: bármelyik elképzelés lehetséges, de valamennyi feltevésekre épül. Nincs értelme túl sok időt szentelni a részletek boncolgatásának.

Ugyanígy rejtély a 666-os szám jelentése is. Egyesek 2006. június 6-ával (2006. 06. 06.) hozták összefüggésbe, ám a Jelenések 13. részéből kiderül, hogy a 666-os szám nem dátumot, hanem egy személyt jelöl. A Jelenések 13:18-ban így olvassuk: „Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” Tehát az Antikrisztus valamiképpen a 666-os számmal lesz azonosítható. A bibliakutatók évszázadokon át próbáltak összefüggésbe hozni különböző személyeket a 666-os számmal, de nem jutottak meggyőző eredményre. Ezért mondja a Jelenések 13:18, hogy bölcsességre van szükség a megértéséhez. Amikor azonban megjelenik majd az Antikrisztus (2 Thesszalonika 2:3–4), világos lesz, hogy ki is ő, és az is, hogy miért és hogyan azonosítható a 666-os számmal.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit jelent a fenevad bélyege (666)?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries