settings icon
share icon
Kérdés

Mi a legjobb módja az evangélium megosztásának egy olyan emberrel, aki egy szekta vagy egy hamis vallás tagja?

Válasz


A legfontosabb dolog, amit a szekták és hamis vallások követőiért tehetünk az, hogy imádkozunk értük. Imádkoznunk kell, hogy Isten változtassa meg a szívüket, és nyissa fel a szemüket az igazságra (2 Korinthus 4:4). Imádkoznunk kell azért, hogy Isten meggyőzze őket arról, hogy szükségük van a Jézus Krisztuson keresztül elérhető üdvösségre (János 3:16). Isten ereje és a Szent Szellem meggyőzése nélkül senkit sem tudunk meggyőzni az igazságról (János 16:7–11).

Az imádkozáson túl Isten szerinti módon kell keresztyénként élni előttük, hogy megláthassák, mit tett Isten a saját életünkben (1 Péter 3:1–2). Bölcsességet kell kérnünk ahhoz, hogy tudjuk, milyen módon szolgáljunk feléjük erővel (Jakab 1:5). Végül, bátornak kell lennünk, amikor az evangéliumot hirdetjük. Hirdetnünk kell a Jézus Krisztuson keresztül elérhető üdvösség üzenetét (Róma 10:9–10). Mindig készen kell állnunk, hogy megvédjük a hitünket (1 Péter 3:15), de mindezt gyengédséggel és tisztelettel kell tennünk. Pontosan hirdethetjük a tantételeket, megnyerhetjük a szavak csatáját, és mégis elveszíthetjük a háborút, ha dühös felsőbbrendűséget tanúsítunk.

Végső soron a bizonyságtételt hallgatók megváltását rá kell hagynunk Istenre. Isten hatalma és kegyelme az, ami megváltja az embereket, nem a mi erőfeszítéseink. Noha jó és bölcs dolog, ha felkészülünk, hogy megismerjük a hamis hitrendszereket, és hitünket életes módon megvédjük, de ezek még nem mentik meg a szekták vagy hamis vallások hazugságainak hálójában vergődőket. A legjobb, amit tehetünk az, ha imádkozunk értük, bizonyságot teszünk nekik, és keresztyén életünket a szemük előtt éljük, abban bízva, hogy a vonzás, a meggyőzés és az átformálás munkáját a Szent Szellem el fogja végezni.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi a legjobb módja az evangélium megosztásának egy olyan emberrel, aki egy szekta vagy egy hamis vallás tagja?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries