settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan tudok evangélizálni a családom és barátaim felé anélkül, hogy megbotránkoztatnám vagy eltaszítanám őket?

Válasz


Élete folyamán minden keresztyénnek van olyan családtagja, barátja, munkatársa vagy ismerőse, aki nem keresztyén. Nagyon nehéz tud lenni, amikor másokkal megosztjuk az evangéliumot, és még nehezebbé válhat, ha valaki olyannal tesszük ezt, aki érzelmileg nagyon közel áll hozzánk. A Biblia az írja, hogy sok embert megbotránkoztat az evangélium (Lukács 12:51–53). Azonban mi arra lettünk utasítva, hogy megosszuk az evangéliumot másokkal, és ez ellen semmi kifogás nem hozható fel (Máté 28:19–20; Cselekedetek 1:8; 1 Péter 3:15).

Tehát, hogyan tudjuk megevangélizálni családtagjainkat, barátainkat, munkatársainkat és ismerőseinket? A legfontosabb dolog, hogy imádkozzunk értük. Imádkozzunk, hogy Isten változtassa meg a szíveiket, és nyissa fel a szemeiket (2 Korinthus 4:4) az evangélium igazságai felé. Imádkozzunk, hogy Isten győzze meg őket az Ő szeretete felől, és arról, hogy szükségük van a Jézus Krisztus felkínált megváltásra (János 3:16). Imádkozzunk bölcsességért, hogy tudjuk, hogyan kell szolgálni feléjük (Jakab 1:5). Az imádkozáson túl Isten szerinti módon kell keresztyénként élni előttük, hogy megláthassák, mit tett Isten a saját életünkben (1 Péter 3:1–2). Ahogy Assisi Szent Ferenc mondta, “Minden időben hirdesd az evangéliumot, és ha szükséges, használj szavakat is.”

Végül, késznek és bátornak kell lennünk, amikor az evangéliumot hirdetjük. Hirdesd ki a megváltás üzenetét Jézus Krisztis által a barátaid és családod felé (Róma 10:9–10). Mindig légy készen, hogy beszélj a hitedről (1 Péter 3:15), és mindezt gyengédséggel és tisztelettel tedd meg. Végső soron szeretteink megváltását rá kell hagynunk Istenre. Isten hatalma és kegyelme az, ami megváltja az embereket, nem a mi erőfeszítéseink. A legtöbb és legjobb, amit tehetünk értük, hogy imádkozunk értük, tanúk vagyunk előttük, és a keresztyén életünket előttük éljük le.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan tudok evangélizálni a családom és barátaim felé anélkül, hogy megbotránkoztatnám vagy eltaszítanám őket?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries