settings icon
share icon
Kérdés

A mennyben is fogunk ételeket enni?

Válasz


Sok embert érdekel, hogy vajon a mennyben is eszünk-e majd ételt, hiszen az evés nemcsak a létfenntartáshoz szükséges, hanem nagyon élvezetes is! Mivel örömünket leljük az evésben, ezért sokan arra következtetnek, hogy ami a földön élvezetes (családi kapcsolatok, különféle szórakoztató tevékenységek, társas érintkezés stb.), az természetesen a mennyben is megtalálható lesz. Bár arra nem tér ki a Biblia, hogy a mennyben is lesz-e étkezés, a Szentírásban e témát illetően is szert tehetünk néhány betekintésre.

Érdekes, és egyben szembetűnő is, hogy mikor az Úr Jézus nem sokkal keresztre feszítése előtt a tanítványaival együtt ünnepelte a páskha-ünnepét, a mennyek országában való evésre és ivásra is tett egy utalást. “Bizony mondom néktek, nem iszom többé a szőlőtőnek gyümölcséből mind ama napig, a mikor mint újat iszom azt az Isten országában” (Márk 14:25). Itt minden bizonnyal a földi ezeréves királyság van felfestve lelki szemeink elé, abban a királyságban pedig Jézus minden egyes követője megkapja már a feltámadás utáni megdicsőült testét. Ebből a kijelentésből tehát arra lehet következtetni, hogy a megdicsőült testünk birtokában mindnyájan fogunk enni és inni az ezeréves királyságban. De vajon mi a helyzet a mennyei királysággal?

Amikor János apostolnak látomásban megmutatták az Új Jeruzsálemet, láthatta “...az élet vizének tiszta folyóját, a mely ragyogó vala, mint a kristály, az Istennek és a Báránynak királyiszékéből jővén ki az ő utczájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; és levelei a pogányok gyógyítására valók. És semmi elátkozott nem lesz többé...” (Jelenések 22:1-3). A szövegrészből nem derül ki, hogy valóban eszünk-e majd az élet fájának gyümölcséből, de ez minden további nélkül lehetséges.

Ha fogunk is enni a mennyben, azt már végképp nem tudhatjuk, hogy miből áll majd a mennyei menü, bár felmerült, hogy talán olyan lesz az étrendünk, mint Ádámé és Éváé volt a paradicsomban még a bűnbeesés előtt. “És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül” (1.Mózes 1:29).

Végtére azt kell mondjuk, hogy valójában nem igazán tudjuk, hogy fogunk-e a mennyben enni, és amennyiben igen, akkor mit. A hívőkben – mint minden emberi teremtményben – csak “rész szerint” van meg az ismeret (1.Korinthusbeliekhez 13:9). Annak a számos öröme, hogy örökké együtt lehetünk Megváltónkkal, aki maga az Élet Kenyere, meghaladja korlátozott emberi felfogóképességünk, hiszen “...még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, a mint van. És a kiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, a miképen Ő is tiszta” (1.János 3:2-3).

EnglishVissza a magyar oldalra

A mennyben is fogunk ételeket enni?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries