settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan készülhetek fel arra, hogy az elragadtatásban én is részesüljek?

Válasz


Egyszerűbben, mint hinnéd. A rövid válasz az, hogy fogadd el Jézus Krisztust megváltódként. És most jön a hosszabb válasz. Ha felteszed ezt a kérdést, akkor feltételezem, hogy azt hallottad, hogy nem minden keresztyén részesül az elragadtatásban. Valószínűleg azt mondták neked, hogy csak a szent életet élő, „szuper keresztyének" fognak részesülni az elragadtatásban, és minden más keresztyénnek át kell szenvednie a nyomorúság időszakát. Ez nem igaz, és ezt a Szentírásból be is fogjuk bizonyítani.

Először is meg kell értened, hogy mi a nyomorúság célja. A nyomorúság a föld ítéletét és Izrael büntetését szolgálja. Ne feledd, hogy Izrael és a Gyülekezet (Egyház) nem egy és ugyanaz. Az Egyház egy lelki organizmus. Az Egyház tagjait a lelki születés (újjászületés – János 3:3) köti össze. Izrael népét (zsidókat) a vér köti össze. Ők egy olyan nép, akinek az Ószövetségben Isten különleges ígéreteket tett. Isten elrendelte a fenyítés idejét, amiért Izrael hűtlen volt. Ez az ítélet világosan csak Izrael népét érinti (Dániel 9:24-27).

Gábriel üzenetet hozott Istentől Dánielnek (9:20-21). A Dániel 9:24-ben ez áll: „Hetven hét van kiszabva népedre és szent városodra. Akkor véget ér a hitszegés, és megszűnik a vétek, engesztelést nyer a bűn, és eljön hozzánk az örökké tartó igazság. Beteljesül a prófétai látomás, és felkenik a szentek szentjét." Ebben az üzenetben Gábriel konkrétan megmondja Dánielnek, hogy ez az idő a „népedre" van kiszabva. Dániel népe a zsidók, azaz Izrael népe. Isten hetven hetet rendelt el Izrael népe ellen. Ez a hetven hét (hét mint a hét napból álló egység) a héberben szó szerint hetven (darab) hetet (hét mint szám) jelent. Más szóval, 70-szer 7 évet, azaz 490 évet. Ebből Izrael babiloni fogságának a végétől a Messiás keresztre feszítéséig már 483 év (69x7) eltelt. Ez azt jelenti, hogy maradt még hét év ítélet, aminek be kell következnie. Ez a hét év a nyomorúság ideje. A lényeg az, hogy ez a prófécia elsősorban Izraelre vonatkozik, és az ítélet célja, hogy véget érjen a hitszegés, és megszűnjön a vétek, engesztelést nyerjen a bűn, és eljöjjön hozzánk az örökké tartó igazság. Beteljesüljön a prófétai látomás, és felkenjék a szentek szentjét.

A Szentírásból azt is látjuk, hogy a keresztyének nem mennek be a nyomorúságba. Az 1Thesszalonika 4:13-5:9 tanulmányozása erre enged következtetni. Ebben a szakaszban Pál az elragadtatásról és az Úr napjáról ír. Az 1Thesszalonika 5:9-ben a keresztyének ezt az ígéretet kapják: „Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által". Figyeljük meg jól ezt a verset. Pál azt mondja, hogy Isten nem haragra, az Úr napján bekövetkező haragra rendelt minket (5:2).

Az 1Korinthus további bizonyítékkal szolgál, hogy a keresztyének nem mennek be a nyomorúságba. Ebben a levélben Pál élesen megfeddi a hívőket, amiért testi keresztyénként élnek. De a 15. fejezetben Pál az elragadtatásról is ír, és sehol nem említi, hogy bárki a korinthusi hívők közül, akármilyen testi is legyen, itt maradna az elragadtatáskor. A Jézus Krisztusban hívőknek nem kell elszenvedniük a nyomorúságot.

Csak abban az egy esetben maradhatsz itt az elragadtatáskor, ha nem fogadtad el Krisztust megváltódként.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan készülhetek fel arra, hogy az elragadtatásban én is részesüljek?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries