settings icon
share icon
Kérdés

Milyen korú lesz mindenki a mennyben?

Válasz


A Biblia nem tárgyalja ezt a témát, így konkrét választ sem ad erre a kérdésre. Vajon azok, akik csecsemőként vagy kisgyermekként halnak meg, a mennyben is csecsemők vagy gyermekek maradnak? És mi a helyzet azokkal, akik idős korukban hunynak el – ők a mennyben is idősek maradnak? Egyesek úgy spekulálgatnak, hogy a csecsemők (is) feltámadás utáni új testet kapnak majd (1.Korinthusbeliekhez 15:35-49), melynek életkorát aztán egy gyorsított eljárás keretében az “ideális életkorra” “tekerik előre”, azok testét pedig, akik idős korban halnak meg, az ideális életkorra “tekerik vissza”. Ez persze azt jelentené, hogy a mennyben sem gyermekek, sem pedig idős emberek nem lesznek.

Ezen fejtegetések nyomán viszont az a kérdés is felmerül, hogy vajon mi számít ideális életkornak? Mielőtt azonban továbbmennénk, szükséges rámutatnunk, hogy e találgatásoknak semmiféle bibliai alapjuk nincs. Egyesek úgy vélik, hogy az ideális kor 30 év körülre tehető. Mások a 33 éves korra tippelnek, hiszen Jézus is nagyjából ennyi idős volt, amikor letette értünk életét. János apostol első levelének 3:2 igeverse a következőt jelenti ki: “Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, a mint van. ”

Egy azonban mégis biztos. Bármilyen korúnak látszunk is majd, dicsőségesen tökéletesek leszünk. Egész lényünk hibátlanul, teljesen és tökéletesen krisztusivá lesz újjáteremtve. Az emberi esendőség minden nyomát magunk mögött hagyjuk, mikor már a tisztaság, a szentség és az abszolút tökéletesség fehér köntösét fogjuk viselni. Bármilyen életkorban leszünk is akkor, az maga lesz a hiánytalan és teljes tökéletesség életkora.

EnglishVissza a magyar oldalra

Milyen korú lesz mindenki a mennyben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries