settings icon
share icon
Kérdés

Mi lesz az utolsó időkben az egy-világvallás?

Válasz


A Jelenések 17:1-18-ban a „nagy parázna"-ként bemutatott egy-világvallás az utolsó idők egyik velejárója lesz. A parázna szót az Ószövetség a hamis vallás metaforájaként használja. Az, hogy konkrétan milyen vallás lesz, hogy fog kinézni, évszázadok óta vita tárgyát képezi, és a bibliamagyarázók és teológusok körében számos különböző nézetet eredményezett. Meggyőző bizonyítékok támasztják alá, hogy az egy-világvallás a katolicizmus, az iszlám, a new-age mozgalom vagy egy még nem létező vallás lesz, és az internet számos további lehetőséget és elméletet tár elénk. Kétség kívül, az utolsó idők része lesz egy egy-világvallás a hamis próféta nevével fémjelezve, és talán több különböző, ma létező vallásból, szektából és izmusból tevődik majd össze.

A Jelenések 17:1-18-ban megtaláljuk az egy-világvallás számos jellemzőjét. A hamis vallás „a népek és seregek, a nemzetek és nyelvek" felett fog uralkodni (15.v.), ami azt jelenti, hogy tekintélyét egyetemesen elismerik, amit kétség kívül az Antikrisztustól kap, aki akkorra az egész világot uralni fogja. A 2-3. versek azt állítják a paráznáról, hogy házasságtörést követ el a „föld királyaival", utalva a hamis vallás befolyására a világ uralkodói és befolyásos személyei felett. A „paráznaságának borától megrészegedtek" állítás azokra vonatkozhat, akiket elkábított a hatalom, amit azért cserébe kaptak, hogy e vallás hamis istenét imádják, ugyanis Sátán gyakran tőrbe csalja azokat, akik hatalomra vágynak. A hamis vallás által összekovácsolt szövetség addig soha nem látott módon egyesíti az egyházat és az államot.

A 6.v. szerint a parázna „a szenteknek és a Jézus vértanúinak vérétől" lesz részeg. A hívők lemészárlása a nyomorúság alatt részét képezi az Antikrisztus tervének (Jelenések 6:9). Azok közül, akik megtagadják a világméretű vallást, sokat lefejeznek (Jelenések 20:4), és azok, akik nem imádják az Antikrisztust, és nem veszik magukra a bélyegét, nem fognak tudni vásárolni és eladni, így túlélésük igen nehéz lesz (Jelenések 13:16-17).

Végül a parázna elveszíti az Antikrisztus kegyeit, aki a világ hódolatát magának akarja megszerezni. Nem akar osztozni a világ hódolatán a hamis vallás prófétáival és papjaival, bármennyire is hajbókolnának neki. Miután az Antikrisztus a csodálatos visszatérésével a halálból megnyeri a világ figyelmét (Jelenések 13:3,12,14), a hamis vallás ellen fog fordulni, meg fogja semmisíteni, és magát fogja istennek kiáltani. Jézus szerint a megtévesztés olyan méreteket ölt, hogy ha lehetne, még a választottak is bedőlnének neki (Máté 24:24).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi lesz az utolsó időkben az egy-világvallás?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries