settings icon
share icon
Kérdés

Mi a bûnös imája?

Válasz


A bûnös imája egy olyan ima, amelyet valaki akkor imádkozik Istenhez, amikor megérti, hogy bûnös, és Megváltóra van szüksége. Ha valaki elmondja a bûnösök imáját, az önmagában még semmit sem fog véghezvinni. Az igazi bûnösök imája csak azt képviseli, amit egy személy tud, ért, és hisz a bûnössége felõl, és afelõl, hogy szüksége van üdvösségre.

A bûnös imájának elsõ vonatkozása megérteni azt, hogy mindannyian bûnösök vagyunk. A Róma 3:10 hirdeti: „Mert ezt mondja az Írás: „Nincs bûntelen ember, egy sem”. A Biblia világossá teszi, hogy mindnyájan vétkeztünk. Mindannyian bûnösök vagyunk, szükségünk van kegyelemre, és Istentõl való megbocsátásra (Titusz 3:5-7). Bûnünk miatt örök büntetést érdemlünk (Máté 25:46). A bûnösök imája az ítélet helyetti kegyelemért való könyörgés. Könyörgés irgalomért a harag helyett.

A bûnösök imájának második vonatkozása tudni, amit Isten tett hogy meggyógyítsa elveszett és bûnös állapotunkat. Isten testet öltött, és emberré lett Jézus Krisztus személyében (János 1:1,14). Jézus az igazságot tanította Istenrõl, és tökéletesen igazságos, bûntelen életet élt (János 8:46; 2 Korintus 5:21). Jézus ezután meghalt a kereszten a mi helyünkben, magára véve az ítéletet, amelyet mi érdemlünk (Róma 5:8). Jézus feltámadt a halálból, hogy bizonyítsa gyõzelmét a bûn, a halál, és a pokol felett (Kolossé 2:15; 1 Korintus 15. fejezet). Ezek miatt a bûneink meg lehetnek bocsátva, és ígéretet kaphatunk egy örök otthonra a Mennyben- ha csak Jézus Krisztusba helyezzük a hitünket. Minden amit tennünk kell annyi, hogy higgyük, Õ meghalt a mi helyünkben, és feltámadt a halálból (Róma 10:9-10). Egyedül kegyelem által, egyedül hit által, egyedül Jézus Krisztusban lehetünk megmentve. Az Efézus 2:8 hirdeti: „Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetõvé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka!”

A bûnösök imájának elmondása egyszerûen annak egy módja, hogy elmondd Istennek, Jézus Krisztusban bízol, mint Megmentõdben. Nincsenek „mágikus” szavak, amelyek üdvösséget eredményeznének. Csak a Jézus halálában és feltámadásában való hit tud megmenteni bennünket. Ha érted azt, hogy bûnös vagy, és szükséged van megmenekülésre Jézus Krisztus által, itt következik számodra egy bûnösök imája, amelyet imádkozhatsz Istenhez: „Isten, tudom, bûnös vagyok. Tudom, megérdemlem a bûnöm következményeit. Viszont bízom Jézus Krisztusban, mint Megváltómban. Hiszem, hogy az Õ halála és feltámadása gondoskodott a bocsánatról számomra. Jézusban, egyedül Jézusban bízom, mint személyes megváltómban és Uramban. Köszönöm Uram, hogy megmentettél, és megbocsátottál nekem! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi a bûnös imája?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries