settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan tehetek bizonyságot hitemről?

Válasz


A bizonyságtétel akkor hatékony, ha saját tapasztalatodat és Krisztus evangéliumát is magában foglalja, hogy az illető tudja, mi az üdvösség folyamata.

1. Kezd azzal, hogy leírod, hogyan vetetted hitedet Krisztusba.

Íme néhány kérdés, amelyek segítségül lehetnek ebben: a) Ki beszélt nekem Krisztusról? b) Milyen események vezettek el ahhoz, hogy hitemet vagy bizalmamat Krisztusba helyezzem? c) Mikor fogadtam el Krisztust? d) Hol voltam, amikor erre sor került? e) Milyen áldásokkal járt a Krisztusba vetett hitem?

2. Ezután foglald egy kerek történet formájába. Légy olyan tömör, amilyen csak tudsz. Az legyen a célod, hogy a bizonyságtételed három percben vagy kevesebb idő alatt el tudd hatékonyan mondani.

3. Figyelj oda, hogy megfelelő igeverseket illessz a bizonyságtételedbe. Ne feledd, hogy a Szentírás az, ami tekintéllyel bír, hiszen az Isten igéje. A bizonyságtételednek tartalmaznia kell például hogy hogyan jöttél rá, hogy a bűneid elszakítottak Istentől (Róma 3:23), és hogyha nem fogadod el bocsánatát, az örökkévalóságot Istentől távol fogod tölteni (Róma 6:23); hogyan értetted meg, hogy Isten elküldte a tökéletes Fiát, Jézust, hogy meghaljon és megfizessen a bűneidért (Róma 5:8), és végül, hogyan fogadtad el a megbocsátást azáltal, hogy egyedül Krisztus halálába vetetted bizalmadat bűneid büntetését illetően (ApCsel 16:31).

Példaként itt áll a bizonyságtételem arról, hogy miként fogadtam el Krisztust Megváltómként.

Noha gyerek- és tinédzserkoromban 3-4 alkalommal is beszéltem egy lelkipásztorral arról, hogy miként juthatok a mennybe a halálom után, soha nem értettem meg Krisztus evangéliumát, egészen a húszas éveim közepéig. Néhány év leforgása alatt elkezdtem olvasni a Bibliát, jó, konzervatív bibliamagyarázókat hallgatni a tévében, és megbeszéltem a hallottakat a hívőkkel a munkahelyemen. Ezáltal rájöttem, hogy bűnös vagyok és el vagyok választva Istentől, és örök elszakítottságot is érdemlek tőle. Ezt a Róma 3:23-ra alapoztam, mely szerint „mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének", és a Róma 6:23-ra: „a bűn zsoldja a halál". Azt is megértettem, hogy Isten annyira szeret engem, hogy elküldte a Fiát, Jézust, aki azért jött el a földre, hogy meghaljon a bűneimért (és a világ bűneiért), hogy én bocsánatot nyerhessek (Róma 5:8, János 3:16).

Végül megértettem, hogy semmi módja nincs annak, hogy magamat beküzdjem a mennybe. A Róma 3:10-ben az áll, hogy senki sem cselekszik jót, míg az Efezus 2:8-10 szerint az üdvösség Isten ajándéka, nem olyasmi, amit kiérdemlünk – ezt pedig hit által lehet elfogadni. Más szóval, teljes mértékben Krisztus halálára, eltemetésére és feltámadására kell hagyatkoznom a bűneim eltörlését illetően. Miután megértettem ezeket az igazságokat a Szentírásból, bizonyosságot éreztem afelől, hogy, mivel nem tudtam kimunkálni a magam üdvösségét, el sem veszíthetem azt, hiszen az Isten ajándéka.

Nagy megkönnyebbülés volt számomra tudni, hogy bocsánatot nyertem, és hogy Isten mellettem állt, és azt akarta és akarja nekem, ami számomra a legjobb. Mióta elkezdtem a hívő életem, igéjén és munkáján keresztül a bennem lakozó Szentlélek folyamatosan megszentel. Ha elfogadod, hogy egyedül Krisztus tud bocsánatot szerezni a bűneidre, ez a megbocsátás és bizonyosság, amelyet Istentől nyertem, neked is rendelkezésedre áll.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan tehetek bizonyságot hitemről?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries