settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Szentírás a biszexualitásról? Biszexuálisnak lenni bűn?

Válasz


A Szentírás nem említi konkrétan a biszexualitást. Abból azonban, ahogyan a Biblia elítéli a homoszexualitást teljesen világosan érthető, hogy a biszexualitás is bűnös dolog. Mózes harmadik könyvének 18:22 igerésze kijelenti, hogy az azonos neműekkel folytatott nemi viszony „útálatosság". A Rómabeliekhez írt levél 1:26-27 igehelye a természettel szembemenő szexuális viszonyként jellemzi a homoszexualitást, és élesen elítéli azt. A Korinthusbeliekhez írt első levél 6:9-es igerésze kimondja, hogy a homoszexualitást gyakorló bűnösök nem öröklik Isten országát. Ezek az igazságok éppúgy érvényesek a biszexualitásra, mint a homoszexualitásra.

A Szentírás tudtunkra adja, hogy az adott személy a bűn általános jelensége miatt válik biszexuálissá, vagy homoszexuálissá (Rómabeliekhez 1:24-27). Ez nem kifejezetten vagy kizárólag a szóban forgó személy által elkövetett bűnökre -, hanem sokkal inkább az eredendő bűn általános természetére utal. A bűn igyekszik az egész teremtést elferdíteni, kiforgatni és eltorzítani. A biszexualitás és a homoszexualitás a minket szellemileg-, mentálisan-, érzelmileg és testileg károsító bűn hatására lép fel. A bűn maga a kór, melynek a biszexualitás csak egyik tünete a sok közül.

Számos keresztény nagy figyelmet szentel a bi-, és homoszexualitásnak, mint két különösen gonosz bűnnek, ez azonban helytelen megközelítés. A Biblia sehol sem szól úgy a homoszexualitásról, mint egy különösen megbocsáthatatlan bűnről. Egy biszexuális személy épp olyan távol van a megváltás ajándékától, mint az „erkölcsi" legalizmus posványában elmerülő bibliabúvár felebarátunk. Isten mindenkinek és bárkinek felajánlja a bűnei teljes bocsánatát, aki Jézus Krisztusban bízik megváltásáért. Ez a biszexualitást élő embertársainkra is vonatkozik. Mikor Jézus Krisztusban elfogadjuk megváltásunk ajándékát, akkor a Szent Lélek elkezd dolgozni rajtunk, hogy testünk törekvéseit minél jobban letörje (Galátabeliekhez 5:19-21), és hogy gyümölcseit megérlelje életünkben (Galátabeliekhez 5:22-23). Ebben a folyamatban elképzelhető, hogy Isten egyik pillanatról a másikra foszt meg minket bűnös késztetésünktől, de az is éppanyira életszerű, hogy minden nap megadja az erőt, hogy megállhassunk a kísértéssel szemben. Isten ezen átformáló munkássága az egész életen át tart. Ha elbukunk, Isten hű és igaz, hogy megbocsásson és tisztára mosson bennünket (1.János 1:9). Isten azon ígéretéhez is hű marad, mely szerint véghezviszi azt a munkát, amit elkezdett bennünk (Filippibeliekhez 1:6). Az „új teremtés" ígérete mindenkire vonatkozik, aki Jézus Krisztusba veti bizalmát (2.Korinthusbeliekehez 5:17).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Szentírás a biszexualitásról? Biszexuálisnak lenni bűn?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries