settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a szellemidézésről?

Válasz


A Biblia világosan szól a szellemidézés gyakorlatáról és a halottakkal való kapcsolatfelvételről. A Szentírás jól dokumentált nézettel rendelkezik médiumok, szellemidézők és jövendőmondók praktikáiról. A 3Mózes 19:31-ben ez áll: „Ne forduljatok halottidézőkhöz, és ne tudakozódjatok jövendőmondóknál, mert tisztátalanokká teszitek magatokat velük", a 3Mózes 20:6-ban pedig ez: „Ha valaki halottidézőhöz és jövendőmondóhoz fordul, és követi őket a paráznaságban, ellene fordulok az ilyen embernek, és kiirtom népe közül." Az 5Mózes 18:12 szerint „utálatos" dolog médiumokhoz vagy szellemidézőkhöz fordulni. Nyilvánvaló, hogy Isten szerint ezek bűnös praktikák, és egyáltalán semmi hasznuk nincs.

Saulnak, Izrael egyik hatalmas királyának az okozta vesztét, hogy eltávolodott Istentől, és szellemidézésre adta magát. Amikor Isten nem adta meg azt a választ, amelyet szeretett volna, Saul úgy döntött, hogy médiumhoz fordul válaszért. Az 1Sámuel 28:6-20-ben Saul felkér egy médiumot, hogy idézze meg Sámuel próféta szellemét. Ezt a súlyos tévedést később az 1Krónika 10:13-14 is említi, és kihangsúlyozza, milyen hibát követett el Saul ez által: Saul „hűtlen lett az Úrhoz, és nem fogadta meg az Úr szavát. Sőt szellemet idéztetett, és azt kérdezte meg, nem az Urat kérdezte meg..."

A hívőknek Istenhez kell fordulniuk válaszokért a kérdéseikre. Ha bármely más lényhez imádkozunk, vagy mást próbálunk „megidézni", az bálványimádás. Amikor bármely halott személyhez imádkozunk, beleértve az apostolokat, Máriát, stb., nem sokban különbözik attól, mintha szeánszot tartanánk, és egy halott rokontól kérnénk segítséget. A legtöbb ún. médium valójában csaló, aki memória trükköket, beépített cinkosokat és speciális effektusokat használ, hogy megtévessze az embereket. Akik nem csalók, veszélyes szellemi lényekkel állnak kapcsolatban. A Sátán csatlósai ügyesen segítőkész lelkeknek álcázzák magukat, amivel könnyen megtévesztik és félrevezetik azokat, akik a szellemidézés révén megnyílnak.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a szellemidézésről?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries