settings icon
share icon
Kérdés

Miért fontos megérteni a Bibliát?

Válasz


Azért fontos megérteni a Bibliát, mert az Isten igéje. Amikor kinyitjuk a Bibliát, Isten üzenetét olvassuk. Mi lehetne fontosabb annál, hogy megtudjuk: mit akar üzenni a világ teremtője?

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy ember szeretné megérteni a szerelmese levelét. Isten szeret minket, és szeretné helyreállítani a kapcsolatot köztünk (Máté 23:37). Isten a Bibliában fejezi ki irántunk való szeretetét (János 3:16, 1János 3:1, 4:10).

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy katona szeretné megérteni a parancsnoka szavát. Az Isten parancsolatainak való engedelmesség tisztességet szerez neki, és az élet útjain vezet minket (Zsoltárok 119). Ezek a parancsolatok a Bibliában vannak feljegyezve (János 14:15).

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy szerelő szeretné megérteni a használati utasítást. Ebben a világban sok minden rosszul működik, és a Biblia nemcsak diagnosztizálja a problémát (bűn), hanem megmutatja a megoldást is (Krisztusba vetett hit). „Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (Róma 6:23).

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy sofőr szeretné megérteni a KRESZ táblákat. A Biblia utasításokat ad az élethez, hogy a biztos és bölcs úton járhassunk (Zsoltárok 119:11, 105).

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy vihart elkerülni kívánó személy szeretné megérteni az időjárás jelentést. A Biblia előrevetíti, hogy milyenek lesznek az utolsó idők, és világosan figyelmeztet a közelgő ítéletre (Máté 24-25), és megmondja, miként kerülhetjük el (Róma 8:1).

Ugyanazért szeretnénk megérteni a Bibliát, amiért egy lelkes olvasó szeretné megérteni a kedvenc szerzője könyveit. A Biblia felfedi előttünk Isten személyét és dicsőségét, amelyet Fiában, Jézus Krisztusban jelentett ki (János 1:1-18). Minél többet olvassuk és minél jobban megértjük a Bibliát, annál közelebbről fogjuk ismerni a szerzőt.

Útban Gáza felé a Szentlélek elvitte Fülöpöt egy férfihoz, aki Ézsaiás könyvéből olvasott éppen. Fülöp odament a férfihoz, látta, hogy mit olvas, és feltette ezt a nagyon fontos kérdést: „Érted-e, amit olvasol" (ApCsel 8:30). Fülöp tudta, hogy a hit alapja a megértés. Ha nem értjük a Bibliát, nem tudjuk alkalmazni, betartani vagy elhinni.

EnglishVissza a magyar oldalra

Miért fontos megérteni a Bibliát?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries