settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a halottidézésről?

Válasz


A halottidézés a halott lelkek megidézését jelenti, hogy mágikus módon megjelentsék számunkra a jövőt, vagy befolyásolják a jelenlegi eseményeket. A Biblia a halottidézést jövendölésnek, jóslásnak és szellemidézésnek is nevezi, és számos helyen tiltja (3Mózes 19:26; 5Mózes 18:10; Galata 5:19-20; ApCsel 19:19), mert utálatos Isten előtt. Az Úr nagyon szigorúan felszólal ellene, és mint minden gonoszságot, ezt is kerülnünk kell. Ennek kettős oka van.

Először is, a halottidézés démonokat von be, és az, aki ilyesmiben vesz részt, démoni támadásoknak teszi ki magát. Sátán és a démonjai azon vannak, hogy elpusztítsanak minket, nem azon, hogy igazságot és bölcsességet közvetítsenek. Azt olvassuk, hogy az „ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el." Másodszor, a halottidézés során nem az Úrtól szerezzük be az információt, aki megígérte, hogy szívesen ad bölcsességet mindazoknak, akik kérik (Jakab 1:5). Ez sokat elmond, hiszen az Úr mindig kész az igazságra és életre vezetni minket, míg az ördögök mindig hazugságokkal vezetnek, és komoly károkat okoznak.

Tévedés azt hinni, hogy a halottak lelkeivel kapcsolatba lehet lépni információszerzés céljából. Akik ilyesmivel próbálkoznak, elkerülhetetlenül démoni lelkekkel kerülnek összeköttetésbe, nem halott szeretteik lelkével. A halál pillanatában az ember rögtön a pokolba vagy mennybe jut: a mennybe, ha hitt Jézusban mint Megváltójában, és a pokolba, ha nem. Nincs kapcsolat élők és holtak közt. Ezért szükségtelen a halottak után érdeklődni, és emellett nagyon veszélyes is.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a halottidézésről?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries