settings icon
share icon
Kérdés

Mit mond a Biblia a babonaságról?

Válasz


A babonaság egy olyan tudatlan hitre alapul, amely szerint egy tárgynak mágikus ereje van. A babonaság másik szava a bálványimádás. A Biblia nem tanítja, hogy a dolgok véletlenül történnének, de azt igen, hogy semmi sem történik Isten szuverén akaratán kívül. Vagy Ő idéz elő valamit, vagy megenged valamit, isteni tervének megfelelően (ApCsel 4:28; Efezus 1:10).

A babonaságnak számos fajtáját megtaláljuk a világban, kezdve a jószándékúaktól (ne menj át a létra alatt) az asztrológia, fekete mágia, jövendölés, vudu vagy jóslás okkult praktikájáig. A Szentírás elítéli azokat, akik asztrológiával (5Mózes 4:19), mágiával, jövendöléssel és jóslással (2Királyok 21:6, Ézsaiás 2:6) foglalkoznak. A bálványimádás tilos, és aki ezt gyakorolja, nem mehet be Isten országába (Jelenések 21:27). Ezek a praktikák szerfelett veszélyesek, mivel az ezt művelő személy elméjét megnyitják az ördög befolyása előtt. Az 1Péter 5:8 arra figyelmeztet, hogy „Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el."

Hitünket nem tárgyakba vagy emberi eredetű rituálékba kellene vetnünk, hanem az egy igaz Istenbe, aki örök életet ad. „Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez, és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert benne lakik az istenség egész teljessége testileg, és benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak" (Kolossé 2:8-10).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit mond a Biblia a babonaságról?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries