settings icon
share icon
Kérdés

Láthatjuk és ismerhetjük majd barátainkat és családtagjainkat a mennyben?

Válasz


Sokan azt mondják, hogy amikor megérkeznek a mennybe, először találkozni akarnak azokkal a barátaikkal és szeretteikkel, akik előttük haltak meg. Az örökkévalóságban bőven lesz idő, hogy láthassuk őket, ismerkedhessünk, időt tölthessünk velük. Mindamellett nem ez lesz a legfontosabb dolgunk a mennyben. Sokkal inkább el leszünk foglalva Isten dicsőítésével és a menny csodáival. Amikor odafent találkozunk majd szeretteinkkel, sokkal inkább Isten kegyelméről és dicsőségéről, az Ő csodálatos szeretetéről, és a fenséges alkotásairól fogunk beszélni. Módfelett örülni fogunk, mert más hívőkkel együtt dicsérhetjük és imádhatjuk az Urat, különösen azokkal, akiket a földön is szerettünk.

Mit mond a Biblia arról, hogy fel fogjuk-e ismerni az embereket a túlvilágon? Saul király felismerte Sámuelt, amikor az éndóri halottidéző megidézte Sámuelt a holtak birodalmából (1 Sámuel 28:8–17). Amikor Dávid csecsemő gyermeke meghalt, Dávid ezt mondta: „Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám” (2 Sámuel 12:23). Dávid feltételezte, hogy felismeri majd a fiát a mennyben annak ellenére, hogy az babaként halt meg. A Lukács 16:19–31 írja, hogy mind Ábrahám, mind Lázár, mind a gazdag ember felismerhető volt a halál után. A megdicsőüléskor Mózes és Illés is felismerhető volt (Máté 17:3–4). Ezen példák alapján a Biblia azt látszik bizonyítani, hogy felismerhetőek leszünk a halál után.

A Biblia azt mondja, hogy amikor felmegyünk a mennybe, „hasonlóvá leszünk hozzá, és olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában” (1 János 3:2). Mint ahogy a földi testünk Ádámtól származik, a mennyei testünk olyan lesz, mint Krisztusé (1 Korinthus 15:47). „És amint viseltük a földinek a képét, úgy fogjuk viselni a mennyeinek a képét is. Mert e romlandó testnek romolhatatlanságba kell öltöznie, és e halandónak halhatatlanságba.” (1 Korinthus 16:49, 53). Sokan felismerték Jézust a feltámadása után (János 20:16, 20; 21:12; 1 Korinthus 15:4–7). Ha Jézus felismerhető volt a megdicsőült testében, mi is felismerhetőek leszünk a mi megdicsőült testünkben. A menny egyik dicsőséges jellemzője, hogy láthatjuk szeretteinket, de Isten sokkal fontosabb a mennyben, mint mi. Mekkora kincs lesz, hogy találkozhatunk a szeretteinkkel, és együtt imádhatjuk majd Istent az örökkévalóságban!

EnglishVissza a magyar oldalra

Láthatjuk és ismerhetjük majd barátainkat és családtagjainkat a mennyben?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries