settings icon
share icon
Kérdés

Azt tanítja-e a Biblia, hogy az élet a fogantatással kezdődik?

Válasz


A Biblia azt tanítja, hogy az élet a fogantatással kezdődik. Minden társadalomnak az alapján változik a nézete az emberi élet kialakulását illetően, hogy miként változik az adott társadalom értékrendje, erkölcsi rendje és ismerete a magzatfejlődés folyamatáról. Mielőtt 1973-ban a Legfelsőbb Bíróság úgy határozott volna, hogy az abortusz kérésre végrehajtható, az Egyesült Államokban az embriót meg nem született személynek tartották. Ma viszont, még akkor is, ha egy magzat az anyaméhen kívül is életképes lenne, törvényesen abortálható, bizonyos orvosi körülmények között. Ez azt igazolja, hogy egy meg nem született gyermeket nem tartunk valódi emberi lénynek.

A tudomány állása szerint az emberi élet a fogantatáskor kezdődik. Attól a pillanattól fogva, hogy a megtermékenyítésre sor kerül, a gyermek genetikai képe már kialakul. Már ekkor eldőlt a neme, a magassága, illetve hajának, szemének és bőrének a színe. Ahhoz, hogy egy teljesen „működőképes" lény legyen, az embriónak csak egy dologra van szüksége: időre, hogy növekedni és fejlődni tudjon.

Ennél is fontosabb, hogy Isten kijelenti az igéjében, hogy az élet nemcsak hogy a fogantatással indulna, hanem Ő már azt megelőzően ismer minket (Jeremiás 1:5). Dávid király ezt írta Isten szerepéről a fogantatásban: „Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében... Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük" (Zsoltárok 139:13,16).

A társadalom folyamatosan igyekszik elértékteleníteni a meg nem született gyermek életét, és az erkölcsösség elferdült nézetei szerint maga határozza meg, hogy mikortól ember az ember. Ám a tagadhatatlan tény az, hogy az élet a kialakulással kezdődik, és az ember akkor alakul ki, mihelyst megfogan. Isten jelen van az alkotásunkkor, sőt, Ő az alkotónk. Emberi létünk értéke, amely az Ő képmására jött létre, már az előtt kialakult, hogy mi megfogantunk volna.

EnglishVissza a magyar oldalra

Azt tanítja-e a Biblia, hogy az élet a fogantatással kezdődik?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries