settings icon
share icon
Kérdés

Van-e szárnyuk az angyaloknak?

Válasz


A legelterjedtebb kép az angyalokról az, hogy úgy néznek ki, mint egy emberi lény szárnyakkal. Ez nem biblikus. A Biblia gyakran mutatja be az angyalokat úgy, mint akik emberi formában jelentek meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lényegüket tekintve az angyalok hasonlítanának az emberekre. Továbbá a Biblia vajmi ritkán írja úgy le az angyalokat, mint akiknek szárnyaik vannak. Az viszont tény, hogy a Biblia említ két fajta angyalt, akiknek szárnyaik vannak: kerubok (2Mózes 25:20, Ezékiel 10) és szeráfok (Ézsaiás 6). A kerubok és szeráfok két fajta angyalt jelenítenek meg, feltehetőleg a két legmagasabb rangú csoportot. Szóval annyi világos, hogy bizonyos angyaloknak van szárnyuk.

A Biblia azt mondja, hogy az angyalok szellemi lények (Zsidók 1:14). Az Ezékiel 10-ben szereplő kerubok és az Ézsaiás 6-ban szereplő szeráfok leírása szerfelett szokatlan. Nyilvánvaló, hogy Ezékiel és Ézsaiás nehezen tudta pontosan leírni azt a csodálatos látomást, amit a mennyről és az angyalokról láttak. Szellemi lényekként érthetetlen, miért volna szükségük az angyaloknak szárnyakra. Egy szellemi lénynek nincs szüksége szárnyakra a repüléshez. Az angyalokat nem kötik a fizikai világ törvényei.

Van-e tehát szárnyuk az angyaloknak? Igen, néhány angyalnak van. Azt azonban ne engedjük, hogy a némely angyal szárnyairól alkotott korlátozott elképzelésünk korlátozza azt, hogy mit tehetnek és mit nem az angyalok.

EnglishVissza a magyar oldalra

Van-e szárnyuk az angyaloknak?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries