settings icon
share icon
Kérdés

Az angyalok egyharmada bukott el Luciferrel?

Válasz


Noha egyetlen vers sem mondja ki, hogy az angyalok egyharmada esett ki a mennyből, vannak versek, amelyeket ha összevetünk, erre a következtetésre vezetnek. Valamikor a teremtést követően, és minden bizonnyal a hatodik nap után, mikor is Isten mindenről azt mondta, hogy „igen jó", Sátán fellázadt, és kidobták a mennyből. „Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője" (Ézsaiás 14:12)! Jézus azt mondta: „Láttam a Sátánt villámként leesni az égből" (Lukács 10:18), és a Jelenések könyvében János látja, hogy „egy csillag leesett az égből a földre" (Jelenések 9:1).

Azt is tudjuk, hogy „angyalok ezrei"-nek (Zsidók 12:22) egyharmada vele együtt fellázadt. János látott egy nagy csodát a mennyben: „egy hatalmas tűzvörös sárkány", akinek „farka magával sodorta az ég csillagainak egyharmadát, és ledobta a földre." Majd „levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; levettetett a földre, és vele együtt angyalai is levettettek" (Jelenések 12:3-9).

Mivel Sátánra olyan csillagként utal a Biblia, amely leesett vagy ledobták a földre, és a Jelenések 12:4 szerint a csillagok egyharmadát vele együtt ledobták, arra következtethetünk, hogy a Jelenések 12-ben szereplő csillagok a bukott angyalokra, a mennyei seregek teljes egyharmadára vonatkoznak. Ha az egyharmad pontos adat, akkor nagy reménységünk lehet! Az angyalok kétharmada még mindig Isten oldalán áll, és Krisztus követői mellett, mellettünk is.

EnglishVissza a magyar oldalra

Az angyalok egyharmada bukott el Luciferrel?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries