settings icon
share icon
Kérdés

Helytelen dolog az angyalfigurák birtoklása?

Válasz


Önmagában tekintve semmi baj nincs az angyalfigurákkal, angyalokat ábrázoló nippekkel.

Sokkal inkább jelenthet az problémát, ahogyan az ember tekint rájuk. Az ilyen figurák birtoklása akkor lehet gond, ha valaki bálványozza őket, imádkozik hozzájuk, vagy magasztalja őket. Ezt Isten tiltja (1. Sámuel 12:21). Mi nem magasztalunk angyalokat vagy azok szobrocskáit. Egyedül Isten méltó a dicséretre és az imádatra (Zsoltárok 99:5; Lukács 4:8), kizárólag Őbenne van minden bizodalmunk (Zsoltárok 9:10). A Biblia igen határozottan szól a vallásos töltetű képek és faragványok ellen. Ennélfogva a keresztény embernek nagyon óvatosnak kell lennie, nehogy egy kép – legyen az egy angyalszobrocska, Jézus személyének vagy születésének ábrázolása – félrevezesse őt, vagy akár csapdává váljék számára.

Míg az angyalokat- vagy más teremtményeket ábrázoló figurák birtoklásában semmi bűnös jellegű nincsen, törekednünk kell, hogy ne tulajdonítsunk nekik természetfeletti erőt vagy bárminemű befolyást életünk felett. Egyetlen szobrocska sem képes megóvni minket az ártalomtól, jó szerencsét hozni, vagy bármely más formában hatást gyakorolni ránk. Az ilyen hiedelem csak merő babona, melynek semmi keresnivalója nincs a keresztény ember életében. A babona ugyanis szorosan összefügg a bálványimádással, ami bűn, amelynek cselekvői nem lesznek Isten országának örökösei. A bálványimádást a Szentírás egyértelműen tiltja (Jelenések 21:27).

Továbbá érdemes felismernünk, hogy valójában senki sem ismeri pontosan az angyalok kinézetét. A szobrocskák ebben az értelemben csak valaki(k) elképzelését tükrözik az angyalok külleméről.

EnglishVissza a magyar oldalra

Helytelen dolog az angyalfigurák birtoklása?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries