settings icon
share icon
Kérdés

Mi a Nagy Misszióparancs?

Válasz


A ma már csak Nagy Misszióparancsként emlegetett verseket a Máté 28:19-20. versekben olvashatjuk: „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Jézus nem sokkal a mennybemenetele előtt adta az apostoloknak ezt a parancsot, mintegy összefoglalva, hogy mit kell tenniük nekik és követőiknek Jézus távollétében.

Érdekes megjegyezni, hogy az eredeti görög szövegben csak a „tegyetek tanítványokká” kifejezés hangzik el felszólító módban. A Nagy Misszióparancs arra int bennünket, hogy jártunkban-keltünkben, azaz mindennapi teendőink végzése során tegyük tanítványokká az embereket. De vajon hogyan? Úgy, hogy megkereszteljük és megtanítjuk őket mindarra, amit Jézus parancsolt. A Nagy Misszióparancs lényege tehát ez: „tegyetek tanítványokká”. Az „elmenve”, „megkeresztelve” és „tanítva” kifejezések pedig a tanítványnevelés eszközeire utalnak.

Sokan a Cselekedetek 1:8 versét is a Nagy Misszióparancs részeként értelmezik: „Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig.” A Szent Szellem ruház fel bennünket erővel a Nagy Misszióparancs betöltéséhez. Krisztusról kell tanúskodnunk, hogy eleget tehessünk a Nagy Misszióparancsnak városainkban (Jeruzsálemben), államainkban és országainkban (Júdeában és Samáriában) és bárhol máshol, ahová Isten küld bennünket (a föld végső határáig).

EnglishVissza a magyar oldalra

Mi a Nagy Misszióparancs?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries