settings icon
share icon
Kérdés

Mit takar a Lélek pecsétje kifejezés?

Válasz


A Szentlélekre úgy utal a Biblia mint a keresztyének zálogára és pecsétjére (2Korinthus 1:22; 5:5; Efézus 1:13-14; 4:30). A Szentlélek Isten pecsétje az embereken, amely révén övéinek titulál minket. A zálognak fordított görög szó az arrhabon, amelynek jelentése „foglaló", ami része a megvásárlási árnak, amit előlegbe adnak, és ami biztosítja, hogy az ár hátralevő részét is kifizetik. A Lélek egy olyan ajándék a hívők számára, amely előleget képez a mennyei örökségünkhöz, amelyet Krisztus ígért számunkra és szerzett meg a kereszten. A Lélek pecsétje biztosítja számunkra ezt az üdvösséget. Isten pecsétjét senki sem tudja feltörni.

A Szentlélek a hívők „foglalója", miszerint Isten gyermekei a teljes örökségüket meg fogják kapni. A Szentlelket azért kaptuk, hogy biztosítson minket arról, hogy Istenhez tartozunk, aki ugyanúgy ajándékba adja a Lelkét, mint a kegyelmet és hitet (Efézus 2:8-9). A Lélek ajándéka révén Isten megelevenít és megszentel minket. Ő kelti a szívünkben azokat az érzéseket, reményeket és vágyakat, amelyek igazolják, hogy Isten elfogad bennünket, hogy fogadott gyermekeinek tekint, hogy a reményünknek valós alapja van, és hogy a megváltásunk és üdvösségünk ugyanúgy garantálva van, mint ahogy a pecsét garantálja a valamely végrendeletben vagy szerződésben foglaltakat. Isten biztos zálogként adja arra a Szentlelket, hogy örökre övéi vagyunk, és az utolsó napon üdvösségben részesülünk. A Lélek jelenlétét az igazolja, hogy az egyénben kimunkálja a megtérést, a Lélek gyümölcsét (Galata 5:22-23), Isten parancsoaltainak és akaratának való engedelmességet, a szenvedélyes imádkozást és hálaadást, és az Isten népe iránti szeretetet. Ezek a dolgok azt igazolják, hogy a Szentlélek megelevenítette az egyén szívét, és a hívőt elpecsételte az üdvösség napjára.

Így tehát a Szentlélek személye, tanítása, vezetése az, amely elpecsétel és igazol bennünket a megváltás napjáig, hogy tökéletesek és szabadok legyünk a bűn és a sír romlásától. Mivel a Lélek pecsétje van a szívünkön, boldogan élhetünk, bízván abban, hogy biztos helyünk van egy olyan jövőben, amely elképzelhetetlen dicsőséget rejteget.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit takar a Lélek pecsétje kifejezés?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries