settings icon
share icon
Kérdés

Mit jelent elfogadni Jézust mint Személyes megváltódat?

Válasz


Elfogadtad Jézus Krisztust mint személyes megváltódat? E kérdés megfelelõ megértéséhez elõször meg kell értened a „Jézus Krisztus”, a „Személyes”, és a „Megváltó” kifejezéseket.

Ki Jézus Krisztus? Sok ember elismeri Jézus Krisztust mint jó embert, nagy tanítót, vagy mint Isten prófétáját. Ezek minden bizonnyal igazak Jézusra, de nem teljesen írják le, ki Õ valójában. A Biblia azt mondja, Jézus maga Isten testben, emberi alakban (Lásd János 1:1, 14). Isten a földre jött, hogy minket tanítson, meggyógyítson, kiigazítson, megbocsásson nekünk- és meghaljon értünk! Jézus Krisztus Isten, a Teremtõ, a szuverén Úr. Elfogadtad-e ezt a Jézust?

Mi az hogy Megváltó, és miért van szükségünk Megváltóra? A Biblia azt mondja, mindnyájan vétkeztünk; mindannyian követtünk el gonosz tetteket (Róma 3:10-18). A bûn következményeként megérdemeljük Isten haragját és ítéletét. Az egyetlen igazságos büntetés a végtelen és örök Isten ellen elkövetett bûnökre az örökkévaló büntetés (Róma 6:23; Jelenések 20:11-15). Ezért van szükségünk Megváltóra!

Jézus Krisztus a földre jött, és a helyünkön halt meg. Jézus halála örökkévaló fizetség volt a bûneinkre (2 Korintus 5:21). Jézus meghalt, hogy kifizesse a bûnünk büntetését (Róma 5:8). Jézus fizette ki az árat, azért, hogy ne nekünk kelljen fizetnünk. Jézus halálból való feltámadása bizonyította, hogy az Õ halála elég ahhoz, hogy kifizesse a bûnünk büntetését. Ez az amiért Jézus az egyetlen és egyedüli Megváltó (János 14:6; Apcsel 4:12). Bízol-e Jézusban, mint Megváltódban?

Jézus a te „személyes” Megváltód? Sok ember úgy látja a Kereszténységet, mint templomba járást, szertartások elvégzését, és/vagy bizonyos bûnök el nem követését. Ez nem kereszténység. Az igazi kereszténység személyes kapcsolat Jézus Krisztussal. Jézust elfogadni személyes Megváltódnak annyit jelent, mint a saját személyes hitedet, és bizalmadat helyezni belé. Senki nincs, aki mások hite által menekülne meg. Senki sem kap megbocsátást bizonyos cselekedetek elvégzése által. A megmenekülés egyetlen módja az, ha személyesen elfogadod Jézust, mint Megváltódat (János 3:16). Jézus a személyes Megváltód-e?

Ha el akarod fogadni Jézust mint személyes Megváltódat, mondd el Istennek a következõ szavakat. Emlékeztetlek, hogy ennek vagy bármilyen más imádságnak az elmondása nem fog megmenteni téged. Csak a Jézus Krisztusban, és az Õ a kereszten befejezett munkájában való hit tud megmenteni a bûntõl. Ez az imádság egyszerûen csak annak egy módja, ahogy kifejezheted Istennek a Benne való hitedet és megköszönheted neki azt hogy üdvösséget adott neked. „Isten, tudom, hogy vétkeztem Ellened, és megérdemlem a büntetést. De hiszem, hogy Jézus Krisztus magára vette a büntetést, amelyet én érdemlek, hogy a Benne való hit által megbocsátást kaphassak. Elfogadom a megbocsátást, amelyet felajánlottál, és beléd vetem a bizalmamat az üdvösségre nézve. Elfogadom Jézust mint személyes Megváltómat! Köszönöm csodás kegyelmedet és megbocsátásodat- az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit jelent elfogadni Jézust mint Személyes megváltódat?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries