settings icon
share icon
Kérdés

Mit takar a Lélek kardja kifejezés?

Válasz


A „Lélek kardja" kifejezés csak egyszer fordul elő a Szentírásban, mégpedig az Efezus 6:17-ben. A kard része a lelki fegyverzetnek, amelyeket fel kell vennie a keresztyéneknek, hogy hatékonyan szembeszállhassanak az ördöggel (Efezus 6:13). A kard védekező és támadó fegyver is egyben, amelyet arra használnak, hogy megvédjék magukat az őket célzó vágásoktól, illetve hogy megtámadják és legyőzzék az ellenséget. Elengedhetetlen volt a katonák számára, hogy szigorú képzésen essenek át, hogy megtanulják maximális hatékonysággal használni a kardot. Minden keresztyén katonának hasonlóan szigorú képzésen kell átesnie, hogy megfelelően tudja használni a Lélek kardját, amely az Isten igéje. Mivel minden keresztyén szellemi harcot vív e világ ördögi erőivel szemben, meg kell tanulnunk helyesen használni az igét. Csak ekkor tudjuk hatékonyan megvédeni magunkat a gonosztól és lerombolni a hamisságok és tévedések erődítményeit (2Korinthus 10:4-5).

A Zsidók 4:12 szintén kardnak nevezi az igét. Eszerint az ige élő és ható, és élesebb minden kétélű kardnál. A római kard általában kétélű volt, amitől könnyebben lehetett vele szúrni és mindkét irányba vágni. Ennek a kétélű kardnak a képe azt jelképezi, hogy Isten igéje beletalál a szívbe, a tettek központjába, és feltárja az érintettek motivációit és érzéseit.

A Lélek kardjának, a Bibliának az a rendeltetése, hogy megerősítsen és felkészítsen a Sátán támadásainak kivédésére (Zsoltárok 119:11, 119:33-40, 119:99-105). A Szentlélek az ige erejét használja fel, hogy megmentse a lelkünket, és az Úr érett katonáivá tegyen. Minél jobban ismerjük és értjük Isten igéjét, annál jobban tudjuk teljesíteni Isten akaratát, és annál hatékonyabban ellen tudunk állni a lelkünk ellenségének.

EnglishVissza a magyar oldalra

Mit takar a Lélek kardja kifejezés?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries