settings icon
share icon
Kérdés

Isten még ma is ad az embernek látomásokat? Része-e a keresztyén átélésnek a látomás?

Válasz


Vajon Isten még ma is tud az embernek látomást adni? Igen! És ad is Isten az embernek látomásokat? Lehetséges. Számítsunk ennek a mindennapos előfordulására? Ne. A Szentírásban sokakhoz sokszor szólt Isten látomás által. Például Józsefhez, Jákób fiához; Mária férjéhez, Józsefhez; Salamonhoz, Ézsaiáshoz; Ezékielhez; Dánielhez; Péterhez és Pálhoz. Jóel próféta megprófétálta, hogy a látomások meg fognak szaporodni, Péter apostol pedig megerősítette ezt a Cselekedetek könyve 2. fejezetében. Hadd jegyezzük itt meg, hogy a látomás és az álom között az a különbség, hogy a látomás az ember ébrenléte közben adatik, míg az álom alvás közben.

A világ számos táján Isten gyakran használ látomásokat és álmokat. Ahol az evangélium nem érhető el, vagy csak nagyon korlátozott a hozzáférés, és ahol az embereknek nincsen Bibliája, ott Isten látomásokon és álmokon keresztül juttatja el üzenetét az emberekhez. Ez teljesen összhangban van azokkal a bibliai példákkal, amikor Isten a keresztyénség korai szakaszában így nyilatkoztatta ki igazságát embereknek. Ha Isten valamit közölni szeretne valakivel, akkor bármilyen eszközt fel tud erre használni, amit csak jónak lát: egy misszionáriust, egy angyalt, egy látomást vagy egy álmot. Természetesen Isten ott is tud látomást adni, ahol az evangélium üzenete nyíltan elérhető. Isten képességét semmi nem korlátozza.

Ugyanakkor, a látomásokkal és azok magyarázatával kapcsolatban elővigyázatosnak kell lennünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Biblia már lezárult, és abban ott van minden, amit csak tudnunk kell. Az az alapvető mérce, hogy ha Isten látomást ad, akkor az teljes egészében összhangban lesz az Igében már kinyilatkoztatott dolgokkal. A látomásoknak soha nem szabad az Isten Igéjével egyenlő vagy annál nagyobb tekintélyt adni. A keresztyén hitünket és gyakorlatunkat meghatározó végső tekintély a Biblia. Ha Önnek olyan látomása volt, amelyben Ön szerint Isten szólt, akkor imádságos szívvel kutassa Isten Igéjét, és így győződjék meg róla, hogy a látomás nem mond ellene a Szentírásnak. Gondolja és imádkozza át, hogy milyen választ várna el Öntől Isten a látomással kapcsolatban (Jakab 1:5). Isten nem ad úgy látomást az embernek, hogy közben a jelentését ne mutatná meg. Amikor a Szentírásban valaki megkérdezte Istent egy látomás jelentése felől, akkor Isten készségesen elmagyarázta azt neki (Dániel 8:15–17).

EnglishVissza a magyar oldalra

Isten még ma is ad az embernek látomásokat? Része-e a keresztyén átélésnek a látomás?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries