settings icon
share icon
Kérdés

Mit jelent az, hogy Jézus üdvözít?

Válasz


A „Jesus Saves” („Jézus üdvözít”) népszerű szlogen, ami megtalálható autómatricákon, sportrendezvények transzparensein, sőt, még kisrepülőgéppel vontatott bannereken is. Sajnos, csak nagyon kevesen értik igazán, hogy mit is jelent a „Jézus üdvözít” kifejezés. Hatalmas erő és igazság koncentrálódik ebben a két szóban.

Jézus üdvözít — de kicsoda ő?
A legtöbben tudják, hogy Jézus körülbelül kétezer évvel ezelőtt élt Izrael földjén. Gyakorlatilag az összes vallás nagy tanítónak/prófétának tartja. És noha mindez igaz Jézussal kapcsolatban, nem tükrözi a teljes valóságot, és nem ad magyarázatot arra, hogyan és miért üdvözít Jézus. Jézus valójában Isten ember formájában (János 1:1, 14). Jézus Isten, aki valódi emberként eljött a földre (1 János 4:2). Azért lett Isten emberré Jézusban, hogy megmenthessen bennünket. Ez veti fel a következő kérdést: miért kell bennünket megmenteni?

Jézus üdvözít, de miért van szükségünk az üdvösségre?
A Biblia azt tanítja, hogy a föld színén létező összes ember vétkezett (Prédikátor 7:20; Róma 3:23). Vétkezni azt jelenti, hogy gondolatban, szóval vagy tettel Isten tökéletes és szent természetével összeegyeztethetetlent cselekedni. Bűneink miatt mindnyájan Isten büntetését érdemeljük (János 3:18, 36). Isten tökéletesen igaz, ezért nem engedheti, hogy a bűn és a gonoszság büntetlen maradjon. Mivel Isten végtelen és örök, és mivel minden bűn végső soron Isten ellen irányul (Zsoltárok 51:4), csak a végtelen és örök büntetés elégséges. Csak az örök halál a bűn igazságos büntetése. Ezért kell bennünket megmenteni.

Jézus üdvözít, de hogyan?
Mivel a végtelen Isten ellen vétkeztünk, vagy egy véges személynek (ez vagyunk mi) kell megfizetnie a bűneinkért végtelen ideig, vagy egy végtelen személynek (Jézus) kell megfizetnie a bűneinkért egyszer. Nincs más lehetőség. Jézus úgy üdvözít bennünket, hogy helyettünk halt meg. Jézus Krisztus személyében Isten önmagát áldozta fel a mi nevünkben, és így fizette meg az örök büntetésünket, amit csak ő tudott megtenni (2 Korinthus 5:21; 1 János 2:2). Magára vállalta a büntetésünket, hogy így megmentsen bennünket a szörnyű örök sorsunktól, bűneink jogos következményétől. Csodálatos szeretete arra késztette, hogy letegye az életét értünk (János 15:13), és kifizesse a büntetést, amit ugyan mi érdemeltünk ki, de nem tudunk megfizetni. Utána Jézus feltámadt, ami azt bizonyítja, hogy halála igenis elégséges volt a bűneinkért járó büntetés megfizetésére (1 Korinthus 15).

Jézus üdvözít, de kit?
Mindenkit üdvözít, aki hajlandó az üdvösség ajándékát elfogadni. Mindenkit megment, aki bűnei elrendezésére kizárólag az ő áldozatában bízik (János 3:16; Cselekedetek 16:31). Noha áldozata tökéletesen elégséges az egész emberiség bűnének rendezésére, Jézus csak azokat menti meg, akik személyesen elfogadják ezt a drága ajándékot tőle (János 1:12).

Ha Ön most már érti, hogy mit jelent az, hogy Jézus üdvözít, és szeretné életét Jézusra, mint személyes megváltójára bízni, akkor jól gondolja át a következőket, és hite kifejezéséül mondja el Istennek. „Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és tudom, hogy bűneim miatt megérdemlem, hogy örökre el legyek választva tőled. Nem érdemlem meg, de köszönöm, hogy szeretsz engem, és Jézus Krisztus halálával és feltámadásával gondoskodtál a bűneimért való áldozatról. Hiszem, hogy Jézus meghalt a bűneimért, és csak benne bízom, hogy megmentsen. Ettől a pillanattól kezdve kérlek, segíts nekem, hogy életemet neked, és ne a bűnnek éljem. Segíts nekem, hogy életemet a tőled kapott csodálatos üdvösségért való hálaadással élhessem. Köszönöm, Jézus, hogy üdvösséget adtál!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.
EnglishVissza a magyar oldalra

Mit jelent az, hogy Jézus üdvözít?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries