Hogy néz ki Jézus?


Kérdés: Hogy néz ki Jézus?

Válasz:
A Biblia sehol nem beszél Krisztus kinézetéről. A legtöbb, amit megtudunk róla az Ézsaiás 53:2b-ben található: „Nem volt neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna, sem olyan külseje, amiért kedvelhettük volna." Ez alapján azt mondhatjuk, hogy Jézus ugyanolyan volt, mint bárki más – hétköznapi kinézetű. Ézsaiás itt arról prófétál, hogy a szenvedő szolga rossz körülmények közt fog eljönni, és nem fogja a szokásos királyi jelvényeket hordani, és valódi lényét csak a hit szemeivel lehet majd felismerni.

Ézsaiás továbbá úgy írja le Krisztus kinézetét, mint akit megkorbácsoltak a keresztrefeszítése előtt. „Sokan csak iszonyodtak tőle, annyira torz, nem emberi volt külseje, emberhez nem méltó volt alakja" (Ézsaiás 52:14). Ezek a szavak az embertelen kegyetlenséget írják le, amelyet olyan mértékben kellett elszenvednie, hogy már nem is hasonlított emberre (Máté 26:67, 27:30; János 19:3). Ábrázata olyan szörnyű volt, hogy az emberek döbbenten néztek rá.

A legtöbb kép, amit ma látunk Jézusról minden bizonnyal pontatlan. Jézus zsidó volt, így valószínűleg a bőre, szeme és haja színe sötét volt. Ez távol áll a modern szőke, kék szemű és világos bőrű Jézus-ábrázolásoktól. Egy dolog biztos: ha fontos lett volna, hogy tudjuk, hogyan nézett ki valójában, Máté, Péter és János, akik három évet töltöttek vele, biztosan tudtak volna pontos leírást adni róla, akárcsak Jézus saját testvérei, Jakab és Júdás. Mégis, az Újszövetség szerzői semmilyen leírást nem adnak a fizikai adottságairól.

English
Vissza a magyar oldalra
Hogy néz ki Jézus?

Tudja meg, hogyan kell ...

Örökkévalóság IstennelBocsáss meg Istentől