settings icon
share icon
Kérdés

Pontosan mit jelent az, hogy Jézus a felhőkkel fog eljönni (Jelenések 1:7)?

Válasz


A Jelenések 1:7 igerészt így olvassuk: “Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még a kik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.” Ez az igevers két másik igei passzust házasít össze: egyfelől a Máté 26:64-et, melyben Jézus azt mondja a Szanhedrin (zsidó legfelsőbb bíróság) jelenlévő tagjainak, hogy meglátják majd a Fiút “eljőni az égnek felhőiben”, másfelől pedig a Zakariás 12:10-et, amiben az áll, hogy Jeruzsálem lakói gyászban fognak sírni, mikor reá “tekintenek” arra, “a kit átszegeztek”.

Voltak, akik kísérletet tettek arra, hogy allegorizálják-, azaz jelképes jelentést tulajdonítsanak a Jelenések 1:7-nek, mikor a “felhő” szót különböző átvitt jelentéssel igyekeztek felruházni. Azonban a két másik idézett igéhez hasonlóan ez a passzus is pontosan azt fejezi ki, amit valóban mond, így tehát semmi szükség nincs arra, hogy valami mögöttes tartalmat kutassunk benne. Az “eljő a felhőkkel” kijelentésbe nem kell mást belelátni, mint amit pontosan mondani akar, hiszen egyszerűen azt adja tudtunkra, hogy Jézus minden ember számára látható módo0n jön el, mikor a mennyből megint a földre lép majd.

Miután Jézus kiadta a nagy misszióparancsot, akkor “az ő láttokra felemelteték, és felhő fogá el őt szemeik elől” (Apostolok Cselekedetei 1:9). Mikor az apostolok égre függesztett szemekkel ott álltak, két angyal jelent meg nekik, akik így szóltak hozzájuk: “...Ez a Jézus, a ki felviteték tőletek a mennybe, akképen jő el, a miképen láttátok őt felmenni a mennybe” (Apostolok Cselekedetei 1:11). Mint ahogy Jézus mennybemenetelénél is voltak felhők, úgy a visszajövetelénél sem lesz ez másképp.

EnglishVissza a magyar oldalra

Pontosan mit jelent az, hogy Jézus a felhőkkel fog eljönni (Jelenések 1:7)?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries