settings icon
share icon
Kérdés

Miért teremtette Isten ilyen nagyra világegyetemünket, ha csak a Földön van élet?

Válasz


Az a kérdés, hogy Isten vajon teremtett-e életet más bolygókon is, magával ragadhatja a fantáziánkat. A 19. Zsoltár második versében ez áll: „Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat." Minden, amit Isten teremtett a bolygók, a csillagok, az angyalok, és a teljes földi élet, beleértve téged és engem, minden az Ő dicsőségére lett teremtve. Ha kitekintünk a Tejút lélegzetelállító szépségére, vagy teleszkópon keresztül szemléljük például a Szaturnusz szépségét, méltán elámulunk Isten csodáin.

Dávid erről így szólt a Zsoltárok 8:4-ben: „Mikor látom egeidet, a te újjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél". Mikor feltekintve az égre látjuk a csillagok egész seregét, vagy mikor azt halljuk, hogy csillagászok ezerszámra fedeznek fel újabb és újabb galaxisokat, melyek önmagukban is több millió csillagnak adnak otthont, akkor járuljunk Istenhez és adózzunk tisztelettel nagysága előtt. Hozzá, Aki mindezt az ujjainak munkája által hozza létre. A 147. Zsoltár 4. versében azt is megtaláljuk, hogy „Elrendeli a csillagok számát, és mindnyájokat nevéről nevezi." Az emberiség számára elérhetetlen álom az összes létező csillagot ismerni, Isten azonban nem csak pontos számukat tudja, hanem mindegyiket nevén is nevezi. „Hiszen kezem veté e föld alapját, és jobbom terjeszté ki az egeket, ha én szólítom őket, mind itt állnak" (Ézsaiás 48:13).

A világűr a bolygók teljességével mind Isten dicsőségére lett megteremtve. Ez igaz a Naprendszerünkön kívül elhelyezkedő minden égitestre is. Még ha a folyamatosan táguló univerzum elméletét be is kell még bizonyítani, minden kétség felett áll az, hogy a világegyetem lehengerlően nagy. A következő csillag, mely hasonlít Napunkhoz 4 millió fényévnyi távolságra van tőlünk, ami egy apró töredéke a világmindenség méretének, ha tágul az univerzum, ha nem.

Hogy más bolygókon van-e élet, nem mondhatjuk meg teljes bizonyossággal. Eddig Naprendszerünk más bolygóin találtak már nagyon primitív létformákat, persze ez nem mérhető a földi élet összetettségével. A végidő közelségét látva kérdéses, hogy az ember eljut-e még távoli galaxisokba mielőtt az Úr Jézus visszatérne, de persze teljességgel nem zárhatjuk ki ennek az esélyét sem. Ha azonban találnánk is ott életet, az mind Isten dicsőségét tükrözné vissza.

EnglishVissza a magyar oldalra

Miért teremtette Isten ilyen nagyra világegyetemünket, ha csak a Földön van élet?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries