settings icon
share icon
Kérdés

Ismeri-e Isten a jövőt?

Válasz


A Bibliában minden információ teljesen pontos, beleértve a profetikus tartalmakat is. Vegyük például azt a próféciát, miszerint Krisztus a júdeai Betlehemben fog megszületni (Mikeás 5:2). Mikeás kb. Kr.e. 700-ban adta ezt a próféciát. Hol született meg Krisztus hét évszázaddal később? A júdeai Betlehemben (Lukács 2:1-20, Máté 2:1-12).

„Science Speaks" c. munkájában Peter Stoner bemutatta, hogy a próféciák véletlenszerű beteljesedése a valószínűségszámítás elmélete alapján kizárt. Csak nyolc, Krisztusra vonatkozó próféciát véve alapul, Stoner arra jutott, hogy annak a valószínűsége, hogy egy személyben mind a nyolc prófécia beteljesedjen, 1 a 1017-hez. Ez annyi mint 1 a 100.000.000.000.000.000-hoz. Persze, Jézus több, mint 8 próféciát teljesített be! Kétség nem fér ahhoz, hogy a Biblia teljesen pontosan vetíti előre a jövőt.

Mivel Isten előre tudja vetíteni a jövőt, minden bizonnyal ismeri azt. Ézsaiás ezeket a szavakat jegyezte fel Istenről: „Emlékezzetek az ősrégi dolgokra, mert én vagyok az Isten, nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló! Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik." (Ézsaiás 46:9-10). Isten az egyetlen, aki ott állhat a dolgok elején, és pontosan megmondhatja, mi lesz a végük.

Isten mindentudó, minden valós és lehetséges dolgot ismer. Isten ugyanakkor örök (Zsoltárok 90:2). Örök, mindentudó Istenként megélte a tegnapunkat, mánkat és holnapunkat, a múltat, a jelent és a jövőt. Isten az alfa és ómega, a kezdet és a vég (Jelenések 21:6).

A Bibliában van még olyan prófécia, amely beteljesedésre vár. Mivel Isten ismeri a jövőt, számíthatunk rá, hogy ezek a próféciák is végül beteljesednek. Az események Isten naptára szerint, az Ő terve alapján valósulnak meg. Tudjuk, ki tartja kézben a jövőt: a Biblia egy igaz, személyes, örök és mindentudó Istene.

EnglishVissza a magyar oldalra

Ismeri-e Isten a jövőt?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries