settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan kerülhetem el a poklot?

Válasz


Elkerülni a poklot valójában könnyebb, mint gondolná. Vannak, akik úgy gondolják, hogy egész életükben be kell tartaniuk a Tízparancsolatot, hogy ne jussanak a pokolra. Vannak, akik abban hisznek, hogy a pokol elkerüléséhez bizonyos szertartásokat kell elvégezniük. Mások szerint nem lehetünk bizonyosak benne, hogy pokolra jutunk-e vagy sem. Egyik nézet sem helyes. A Biblia nagyon egyértelműen bemutatja, hogyan lehet elkerülni a poklot a halál után.

Leírása szerint a pokol nagyon szörnyű, rémisztő hely. A pokol „örök tűzként” (Máté 25:41), „olthatatlan tűzként” (Máté 3:12), a „gyalázat és örökkévaló utálat helyeként" (Dániel 12:2) kerül bemutatásra, olyan helyként, ahol „tüzük soha ki nem alszik” (Márk 9:44–49), és ahol „örök veszedelem” van (2 Thesszalonika 1:9). A Jelenések 20:10 szerint a pokol „tüzes és kénes tó”, ahol a gonoszok „gyötrődnek éjjel és nappal örökkön-örökké” (Jelenések 20:10). Egyértelműen olyan hely, amit el kell kerülnünk.

Miért létezik egyáltalán pokol, és miért küld oda Isten némelyeket? A Biblia szerint Isten a poklot az ördögnek és bukott angyalainak hozta létre, miután azok fellázadtak ellene (Máté 25:41). Ugyanerre a sorsra jutnak azok is, akik elutasítják Isten megbocsátó kegyelmét. Miért van szükség pokolra? Minden bűn végső soron Isten ellen irányul (Zsoltárok 51:4), és mivel Isten végtelen és örök, csak a végtelen és örök büntetés elégséges. A pokol az a hely, ahol Isten szent és igaz elvárásai teljesülnek. Isten itt tart ítéletet a bűn és az őt elutasítók felett. A Biblia egyértelműen kimondja, hogy mindnyájan vétkeztünk (Prédikátor 7:20; Róma 3:10–23), és így mindnyájan megérdemeljük, hogy pokolra jussunk.

Akkor mégis hogyan kerülhetem el a poklot? Mivel csak a végtelen és örök büntetés elégséges, ezért végtelen és örök árat kell megfizetni. Isten emberré lett Jézus Krisztus személyében. Őbenne Isten közöttünk lakott, tanított és meggyógyított bennünket, de nem ez volt a végső célja. Azért lett Isten emberré (János 1:1, 14), hogy meghalhasson értünk. Jézus — Isten emberi formában — meghalt a kereszten. Istenként halála értéke végtelen és örök volt, így megfizette a bűnért járó büntetést (1 János 2:2). Isten arra hív bennünket, hogy fogadjuk el Jézus Krisztust személyes megváltónkként, fogadjuk el, hogy halálával kifizette a teljes árat bűneinkért. Isten azt ígéri, hogy mindenki üdvözül, azaz elkerüli a poklot, aki hisz Jézusban (János 3:16) és csak benne bízik megváltójaként (János 14:6).

Isten nem akarja, hogy bárki is a pokolra kerüljön (2 Péter 3:9). Ezért hozta meg helyettünk a végső, tökéletes és mindenre elegendő áldozatot. Ha Ön nem szeretne pokolra kerülni, akkor fogadja el Jézust megváltójaként. Ennyire egyszerű. Mondja el Istennek, hogy elismeri a bűnösségét, és hogy megérdemelné a pokolra jutást. Mondja el neki, hogy Jézus Krisztusban bízik megváltójaként. Köszönje meg Istennek az üdvösségét, a pokoltól való megmenekülését. A poklot az egyszerű hittel és Jézus Krisztusban, mint megváltóban való bizalommal lehet elkerülni.

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.
EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan kerülhetem el a poklot?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries