settings icon
share icon
Kérdés

Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?

Válasz


Biztosan tudod, hogy örök életed van, és a mennybe fogsz menni amikor meghalsz? Isten azt akarja, hogy biztos legyél! A Biblia mondja: „Ezeket nektek írom, akik már hisztek Isten Fiának nevében. Azért írom, hogy egészen biztosak legyetek benne: nektek már most örök életetek van!” (1 János 5:13). Tegyük fel, hogy Isten elõtt állsz most, és megkérdezi tõled: „Miért kellene beengedjelek a Mennybe?” Mit mondanál? Lehet, nem tudnád, mit válaszolj. Tudnod kell, Isten szeret bennünket, és gondoskodott arról, hogy biztosak lehessünk benne, hol fogjuk tölteni az örökkévalóságot. A Biblia így fogalmazza meg: „Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon” (János 3:16).

Elõször meg kell értenünk a problémát, amely távol tart bennünket a Mennytõl. A probléma ez- a mi bûnös természetünk távol tart bennünket attól, hogy Istennel kapcsolatunk lehessen. A természetünk, és a döntésünk szerint bûnösök vagyunk. „Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsõségében részesüljön” (Róma 3:23). Nem tudjuk megmenteni magunkat. „Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetõvé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka!” (Efézus 2:8-9). Halált és poklot érdemlünk. „A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet-Urunkban, Krisztus Jézusban” (Róma 6:23).

Isten szent, és igazságos, és el kell ítélje a bûnt, mégis Õ szeret bennünket, és gondoskodott a bûnünkre való bocsánatról. Jézus mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni” (János 14:6). Jézus meghalt értünk a kereszten: „Hiszen maga Krisztus is meghalt egyszer a bûnök miatt. Az ártatlan halt meg a bûnösökért, hogy Istenhez vezessen benneteket” (1 Péter 3:18). Jézus fel lett támasztva a halálból: „Neki ugyanis a bûneink miatt kellett meghalnia, és azért támadt fel a halálból, hogy mi Isten számára elfogadhatók legyünk” (Róma 4:25).

Tehát visszatérve az eredeti kérdéshez: „Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök”?- A válasz ez: „Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és megmenekülsz (Apcsel 16:31). „Akik viszont befogadták-vagyis akik hisznek benne- azoknak mind felhatalmazást és lehetõséget adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek” (János 1:12). Megkaphatod az örök életet úgy, mint egy INGYENES ajándékot. „A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet-Urunkban, Krisztus Jézusban” (Róma 6:23). Élhetsz teljes és jelentõségteljes életet most azonnal. Jézus azt mondta: „Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bõséges életet!” (János 10:10) A Mennyben, Jézussal töltheted az örökkévalóságot, mert Õ ígérte: „Miután elkészítettem, visszajövök értetek, és magammal viszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is” (János 14:3).

Ha el akarod fogadni Jézus Krisztust megváltódnak, és bûnbocsánatot kapni istentõl, itt következik egy minta-imádság. Akár ezt, akár más imádságot ha elmondasz, az nem fog megmenteni. Egyedül az tud bûnbocsánatot szerezni a számodra, ha Jézus Krisztusban bízol. Ez az imádság csak egy módja annak, hogy kifejezd Istennek a belé vetett hitedet, és megköszönd azt hogy üdvösséget adott neked.

„Isten, tudom, hogy vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette az én megérdemelt ítéletemet, így a benne való hit által bûnbocsánatot kaphatok. Mostantól benned bízom az üdvösségemért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet és bûnbocsánatodat! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries