Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?Kérdés: Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?

Válasz:
Biztosan tudod, hogy örök életed van, és a mennybe fogsz menni amikor meghalsz? Isten azt akarja hogy biztos legyél! A Biblia mondja: “Ezeket nektek írom, akik már hisztek Isten Fiának nevében. Azért írom, hogy egészen biztosak legyetek benne: nektek már most örök életetek van! (1 János 5:13) Tegyük fel, hogy Isten elõtt állsz most és megkérdezi tõled: “Miért kellene hogy beengedjelek a Mennybe?” Mit mondanál? Lehet hogy nem tudnád, mit válaszolj. Tudnod kell, hogy Isten szeret bennünket, és gondoskodott arról, hogy biztosak lehessünk benne, hol fogjuk tölteni az örökkévalóságot. A Biblia így fogalmazza meg: “Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon.” (János 3:16)

Elõször meg kell értenünk a problémát, amely távol tart bennünket a Mennytõl. A probléma ez - a mi bûnös természetünk távol tart bennünket attól, hogy Istennel kapcsolatunk lehessen. A természetünk, és a döntésünk szerint bûnösök vagyunk.”Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsõségében részesüljön” (Róma 3:23). Nem tudjuk megmenteni magunkat.”Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetõvé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka!” (Efézus 2:8-9) Halált és poklot érdemlünk.”A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet — Urunkban, Krisztus Jézusban." (Róma 6:23)

Isten szent, és igazságos, és el kell ítélje a bûnt, mégis Õ szeret bennünket, és gondoskodott a bûnünkre való bocsánatról. Jesus said: Jézus mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni. (János 14:6) Jézus meghalt értünk a kereszten: ”Hiszen maga Krisztus is meghalt egyszer a bûnök miatt. Az Ártatlan halt meg a bûnösökért, hogy Istenhez vezessen benneteket.”(1 Péter 3:18).Jézus fel lett támasztva a halálból: “Neki ugyanis a bûneink miatt kellett meghalnia, és azért támadt fel a halálból, hogy mi Isten számára elfogadhatók legyünk.” (Róma 4:25)

Tehát visszatérve az eredeti kérdéshez “Hogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?” -A válasz ez- Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és megmenekülsz (Apcsel 16:31) “Akik viszont befogadták — vagyis akik hisznek benne —, azoknak mind felhatalmazást és lehetõséget adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek.”(János 1:12) Megkaphatod az örök életet úgy mint egy INGYENES ajándékot.”A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet — Urunkban, Krisztus Jézusban.” (Róma 6:23). Élhetsz teljes és jelentõségteljes életet most azonnal. Jesus said: Jézus azt mondta: “Én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bõséges életet! ”(János 10:10) A Mennyben, Jézussal töltheted az örökkévalóságot, mert Õ ígérte: “Miután elkészítettem, visszajövök értetek, és magammal viszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is.” (János 14:3).

Ha el akarod fogadni Jézus Krisztust megváltódnak, és bûnbocsánatot kapni istentõl, itt következik egy minta-imádság. Akár ezt, akár más imádságot ha elmondasz, az nem fog megmenteni. Egyedül az tud bûnbocsánatot szerezni a számodra, ha Jézus Krisztusban bízol. Ez az imádság csak egy módja annak, hogy kifejezd Istennek a belé vetett hitedet,és megköszönd azt hogy üdvösséget adott neked.

“Isten, tudom, hogy vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette az én megérdemelt ítéletemet, így a benne való hit által bûnbocsánatot kaphatok. Mostantól benned bízom az üdvösségemért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet és bûnbocsánatodat! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.Vissza a magyar oldalraHogyan tudhatom biztosan hogy amikor meghalok a Mennybe kerülök?